Zgadzam się w 100%! Im bardziej restrykcyjnie tym gorzej dla naszej psychiki, a w życiu może być przecież i zdrowo i pysznie😋 Piękna strona! Będę stałym gościem😎
Fajnie, że masz takie samo zdanie w temacie. Dziękuję Ci za ten komentarz. Zapraszam po ciąg dalszy już wkrótce 🙂
Maria
3 lutego 2022 at 12:03
To prawda, dopiero kiedy zrozumiałam, że nie chodzi mi o to aby „schudnąć” a raczej mieć na stalę zdrowe ciało zaczęłam podchodzić do jedzenia jako do rzeczy która może być przyjemnością ale jednocześnie częścią planu. Teraz jem co lubię pamiętając przy tym czego mogę jeść dużo a czego trochę mniej.
Super, że odnalazłaś tę harmonię w jedzeniu. To niełatwa droga, ale kiedy już ją przejdziemy w nagrodę czeka poczucie wolności i radość z jedzenia 🙂 Dziękuję za podzielenie się swoim doświadczeniem.
Maria
3 lutego 2022 at 12:06
Wygląda pięknie i pysznie 🙂 Na pewno chętnie zrobię, bo również uwielbiam zimą takie rozgrzewające potrawy
Właśnie się gotuje, dodałam jedynie odrobinę sosu rybnego, bo to mój must have w curry. Bardzo moje smaki, tylko prawie pomidorków nie dodałam, bo zabrakło w krokach przygotowania 😉
Polecam tez paste jajeczna z awokado 🤩 jakiś czas temu zaczęłam robić i jest genialna. Składniki:
– jajko na miękko x2
– dojrzałe awokado
– suszony czosnek
– wędzona papryka
– cayenne
– sól
Wszystko blendujemy razem – warto podać ze szczypiorem/cebulka dymka/większa ilością cayenne lub chrupiącym plastrem boczku. Jak chcemy więcej białka w paście to można dodać łyżek/dwie skyru. Niebo w gębie!
to moj kolejny komentarz na tej stronie, a to dlatego, że te przepisy są łatwe w przygotowaniu i są super źródlem białka dla osób, które nie jedzą mięsa, powyższe danie gościło na moim stole już kilka razy, generalnie testuje przepis za przepisem, a do niektórych wracam kilkukrotnie 😛 Pasuje mi ten styl gotowania, OLGA czekam na WIECEJ ! 😀
Przepyszne śniadanko do zabrania do pracy lub w podróż ❤️
Robi sie błyskawicznie, wszystkie składniki raczej ma się w domu. Ciacho jest wilgotne, puszyste i idealnie słodkie. To druga w życiu pieczona owsianka, która wychodzi tak, że na 100% ją powtórzę (przerobiłam tonę przepisów i zawsze było coś nie tak – za sucho, za mdło). Zamiast wiórek kokosowych dodałam gorzka czekoladę i orzechy laskowe i piekłam o 5 min dłużej bo miałam mniejszą foremkę do dyspozycji.
Polecam ten przepis całym serduchem i już puściłam go u siebie w pracy pocztą pantoflową 😁
Kurczę, u mnie trochę podobnie, po rozstaniu się z tabletkami antykoncepcyjnymi (przepisane na leczenie problemów hormonalnych) okazało się, że wjechała insulinooporność właśnie. W planach był bobas a tu kompletny rozjazd w organizmie. Dostałam leki na obniżenie insuliny, ale zawzięłam się i na własną rękę z nich zrezygnowałam. Wprowadziłam za to jadłospis, który pomógł uporać się z niedobrymi wynikami. Po zagłębieniu się w temacie okazało się, że MOŻNA obejść się bez wielu produktów, zastosować zdrowe zamienniki i generalnie pozmieniać sobie w głowie temat odpowiedniego żywienia oraz mieć z tego frajdę. Po 4 miesiącach pilnowania się ( nie głodowania) okazało się, że nie tylko insulina wróciła do normy, ale cała gospodarka hormonalna dała wyniki, jakich nigdy nie miałam. Pojawił się też wymarzony bobas. Konkluzja jest jedna – jedzenie leczy, trzeba tylko ten lek dopasować do siebie i znalezc w tym frajdę! 🙂
Właśnie posłuchałam na YT wykładu o zaletach płatków owsianych i pierwsze co mi przyszło do głowy to ten przepis :3 coś czuję, że w przyszłym tygodniu zjem w pracy 5 owsianek
Dobry post – ludzie w tych czasach powinni bardziej podchodzić do szacunku odnośnie własnego ciała. Oczywiście nie mówimy o osobach, które z powodów ekonomicznych nie są w stanie zdrowo się odżywiać.
Tak 🤗 Sos będzie miał nieco inną konsystencję, bo czerwona soczewica bardziej się rozpada w trakcie gotowania. 30 minut gotowania powinno w zupełności wystarczyć. Smacznego!
0 Komentarze
Agg
2 lutego 2022 at 20:46
Zgadzam się w 100%! Im bardziej restrykcyjnie tym gorzej dla naszej psychiki, a w życiu może być przecież i zdrowo i pysznie😋 Piękna strona! Będę stałym gościem😎
Olga
2 lutego 2022 at 23:01
Fajnie, że masz takie samo zdanie w temacie. Dziękuję Ci za ten komentarz. Zapraszam po ciąg dalszy już wkrótce 🙂
Maria
3 lutego 2022 at 12:03
To prawda, dopiero kiedy zrozumiałam, że nie chodzi mi o to aby „schudnąć” a raczej mieć na stalę zdrowe ciało zaczęłam podchodzić do jedzenia jako do rzeczy która może być przyjemnością ale jednocześnie częścią planu. Teraz jem co lubię pamiętając przy tym czego mogę jeść dużo a czego trochę mniej.
Olga
3 lutego 2022 at 12:49
Super, że odnalazłaś tę harmonię w jedzeniu. To niełatwa droga, ale kiedy już ją przejdziemy w nagrodę czeka poczucie wolności i radość z jedzenia 🙂 Dziękuję za podzielenie się swoim doświadczeniem.
Maria
3 lutego 2022 at 12:06
Wygląda pięknie i pysznie 🙂 Na pewno chętnie zrobię, bo również uwielbiam zimą takie rozgrzewające potrawy
Olga
3 lutego 2022 at 12:50
Koniecznie daj znać jak wyszło 🙂
Joanna
5 lutego 2022 at 20:39
Pyszna!!! Zrobiła mi dziś dzień ❤️
Olga
6 lutego 2022 at 19:23
Super! Cieszę się, że smakowało 🙂
Żaneta
8 lutego 2022 at 15:26
Palce lizać! Smakuje jak ciasto 😋Zachęcam do spróbowania 🙂
Olga
8 lutego 2022 at 15:31
Cieszę się, że smakowało! Na zdrowie 🥰
Żaneta
12 lutego 2022 at 10:23
Skradł moje serce ❤️ Męża też! Będzie często gościł na naszych talerzach 🙂
Kasia
15 lutego 2022 at 17:19
Zawsze chciałam zrobić pieczoną owsiankę, ale nie było mi po drodze. Zmotywowałaś mnie i było warto:) nawet mężowi smakowało 🙂
Olga
15 lutego 2022 at 17:51
Ale fajnie! Cieszę się, że Wam smakowało ☺️ Ściskam!
Pati
17 lutego 2022 at 16:36
Właśnie się gotuje, dodałam jedynie odrobinę sosu rybnego, bo to mój must have w curry. Bardzo moje smaki, tylko prawie pomidorków nie dodałam, bo zabrakło w krokach przygotowania 😉
Olga
17 lutego 2022 at 16:51
Super! Daj znać jak smakowało ☺️ A i dziękuję za zwrócenie uwagi, już poprawiam 👩💻
Kasia
19 lutego 2022 at 09:47
Polecam tez paste jajeczna z awokado 🤩 jakiś czas temu zaczęłam robić i jest genialna. Składniki:
– jajko na miękko x2
– dojrzałe awokado
– suszony czosnek
– wędzona papryka
– cayenne
– sól
Wszystko blendujemy razem – warto podać ze szczypiorem/cebulka dymka/większa ilością cayenne lub chrupiącym plastrem boczku. Jak chcemy więcej białka w paście to można dodać łyżek/dwie skyru. Niebo w gębie!
Olga
19 lutego 2022 at 10:43
Też robię czasem pastę z awokado i jajek, ale z nieco innymi składnikami. Dziękuję za przepis ☺️
paula
22 lutego 2022 at 11:29
uwielbiam awokado 💚
Olga
22 lutego 2022 at 12:46
Zrobię Ci kiedyś takie śniadanko 🥑💛
beata
25 lutego 2022 at 14:15
Pyszności 💚 Zestawienie smaku i zdrowia doskonałe 👩🍳
Olga
25 lutego 2022 at 15:03
Dziękuję 💚🥑😘
Żaneta
28 lutego 2022 at 19:36
Jakbym czytała o sobie… Dziękuję ❤️
Olga
28 lutego 2022 at 20:13
Ja też Ci dziękuję za tę wspólną drogę…😘
Beata
28 lutego 2022 at 23:40
💙
Marysia
1 marca 2022 at 11:32
Pycha 😍
Olga
1 marca 2022 at 11:36
🥰
paula
3 marca 2022 at 10:24
🍓🍓🍓🥰
Karola
17 marca 2022 at 00:32
danie z tak banalnych składników, a tyle wartości odżywczej, pycha ! fasola Jaś w takiej odsłonie bardzo do mnie przemawia 🙂
Olga
17 marca 2022 at 07:43
Super, bardzo się cieszę, że Ci posmakowało 😌
Karola
17 marca 2022 at 00:34
Ta owsinka zagościła u mnie na stałe, prosta w przygotowaniu a taaaaka pyszna ! polecam, mniam !
Olga
17 marca 2022 at 07:46
Już niedługo kolejne odsłony pieczonej owsianki 🥣
Karola
17 marca 2022 at 00:43
to moj kolejny komentarz na tej stronie, a to dlatego, że te przepisy są łatwe w przygotowaniu i są super źródlem białka dla osób, które nie jedzą mięsa, powyższe danie gościło na moim stole już kilka razy, generalnie testuje przepis za przepisem, a do niektórych wracam kilkukrotnie 😛 Pasuje mi ten styl gotowania, OLGA czekam na WIECEJ ! 😀
Olga
17 marca 2022 at 07:44
❤️ kolejne przepisy już wkrótce!
Beata
20 marca 2022 at 09:55
😋😁
Dorota
24 marca 2022 at 14:06
Przepyszne curry, proporcje wymierzone w punkt! Dzięki za przepis, będę często do niego wracać🧡
Olga
24 marca 2022 at 16:13
Cieszę się, że smakowało 🥰
Oliwka
11 kwietnia 2022 at 14:07
Przepyszne śniadanko do zabrania do pracy lub w podróż ❤️
Robi sie błyskawicznie, wszystkie składniki raczej ma się w domu. Ciacho jest wilgotne, puszyste i idealnie słodkie. To druga w życiu pieczona owsianka, która wychodzi tak, że na 100% ją powtórzę (przerobiłam tonę przepisów i zawsze było coś nie tak – za sucho, za mdło). Zamiast wiórek kokosowych dodałam gorzka czekoladę i orzechy laskowe i piekłam o 5 min dłużej bo miałam mniejszą foremkę do dyspozycji.
Polecam ten przepis całym serduchem i już puściłam go u siebie w pracy pocztą pantoflową 😁
Olga
24 kwietnia 2022 at 19:25
Dziękuję! Cieszę się bardzo, że przepis się sprawdził ❤️
Beata
25 maja 2022 at 12:35
🍓🍓🤩💝♥️
ByMyMedicine
29 maja 2022 at 22:20
Najlepszymi specjalistami danej dziedziny są osoby ,ktore same zmagały się z tym problemem. Dziekuje za podzielenie się swoja historią🍀
Olga
21 czerwca 2022 at 13:03
Dziękuję ♥️
Anna
21 czerwca 2022 at 21:00
Kurczę, u mnie trochę podobnie, po rozstaniu się z tabletkami antykoncepcyjnymi (przepisane na leczenie problemów hormonalnych) okazało się, że wjechała insulinooporność właśnie. W planach był bobas a tu kompletny rozjazd w organizmie. Dostałam leki na obniżenie insuliny, ale zawzięłam się i na własną rękę z nich zrezygnowałam. Wprowadziłam za to jadłospis, który pomógł uporać się z niedobrymi wynikami. Po zagłębieniu się w temacie okazało się, że MOŻNA obejść się bez wielu produktów, zastosować zdrowe zamienniki i generalnie pozmieniać sobie w głowie temat odpowiedniego żywienia oraz mieć z tego frajdę. Po 4 miesiącach pilnowania się ( nie głodowania) okazało się, że nie tylko insulina wróciła do normy, ale cała gospodarka hormonalna dała wyniki, jakich nigdy nie miałam. Pojawił się też wymarzony bobas. Konkluzja jest jedna – jedzenie leczy, trzeba tylko ten lek dopasować do siebie i znalezc w tym frajdę! 🙂
Olga
19 lipca 2022 at 11:51
Ania, dziękuję za podzielenie się swoją historią ♥️ Gratuluję bycia wytrwałą i konsekwentną! No i oczywiście bobasa 🤩
Beata
31 lipca 2022 at 16:02
🥮😍
Beata
24 sierpnia 2022 at 09:53
💕
Olga
24 sierpnia 2022 at 10:34
❤️❤️❤️
Beata
28 sierpnia 2022 at 10:17
Pysznie brzmi ❤💛🖤🤍
Marysia
3 września 2022 at 19:03
Właśnie posłuchałam na YT wykładu o zaletach płatków owsianych i pierwsze co mi przyszło do głowy to ten przepis :3 coś czuję, że w przyszłym tygodniu zjem w pracy 5 owsianek
Olga
4 września 2022 at 17:43
Płatki owsiane są super ❤️ Koniecznie daj znać jak Ci smakowała ta owsianka 👩🍳
Magda
8 września 2022 at 15:10
Dobry post – ludzie w tych czasach powinni bardziej podchodzić do szacunku odnośnie własnego ciała. Oczywiście nie mówimy o osobach, które z powodów ekonomicznych nie są w stanie zdrowo się odżywiać.
Olga
8 września 2022 at 16:30
Dziękuję!
Beata
1 października 2022 at 10:23
🍎🍎😍
Beata
9 listopada 2022 at 19:45
🧡
Beata
8 grudnia 2022 at 23:10
😍
Hanna Birecka
9 stycznia 2023 at 17:04
Jestem również zainteresowana zdrowym odżywianiem. Hanna
Olga
9 stycznia 2023 at 19:28
Super, proszę się rozgościć 🙂
Agnieszka
5 lutego 2023 at 12:56
Jak pani myśli – czy wyjdzie z mąką orkiszową typ 700? Z góry dziękuję
Olga
5 lutego 2023 at 16:27
Robiłam z mąką orkiszową i wychodzi 🙂 Powodzenia!
P
10 lutego 2023 at 15:43
najlepsze wspomnienie lata ❤️
Olga
11 lutego 2023 at 10:16
Już niedługo to powtórzymy 🌞❤️
Beata
2 marca 2023 at 11:23
😍
Beata
21 marca 2023 at 22:17
🧡
Ania
21 maja 2023 at 10:11
Uwielbiam! Nowe umiłowane śniadanie u mnie w kuchni ❤️
Olga
22 maja 2023 at 16:00
Super, bardzo się cieszę ❤️
Ania
21 maja 2023 at 10:12
Same yorkshire pudding zrobiłam już kilka razy, ale zawsze na słodko! Muszę w końcu zebrać się na te z łososiem, które pokazujesz w tym przepisie ❤️
Olga
22 maja 2023 at 16:01
Koniecznie! 🙂
Ania
6 czerwca 2023 at 20:58
Coś przepysznego! Szybko się robi, pyszne na ciepło i na zimno ♥️♥️♥️ Zrobiłam z samymi truskawkami i pycha
Hania
25 lipca 2023 at 08:22
Pyszota
Olga
25 lipca 2023 at 16:38
Cieszę się, że smakowało 🙂 Dziękuję za komentarz ♥️
Oliwia
3 sierpnia 2023 at 21:47
Zamiast kulki Rafaello, polecam zamiennik w postaci protein balls (kokosowa kuleczka bez dodatku cukru – dostępne w Rosmannie) 😃
Olga
9 sierpnia 2023 at 12:40
Super, dziękuję za info 😃
beata
2 października 2023 at 17:36
pyszota
Kamila
10 października 2023 at 17:23
mam pytanie, gdzie kupić dobrej jakości groszki czekoladowe?
Olga
10 października 2023 at 20:30
Ja kupuję online (np. Allegro) z firmy Callebaut 🤎
Marysia
11 października 2023 at 19:43
A jakiej dynia Ty Olga użyłaś? Ma piękny kolor.
Olga
11 października 2023 at 20:12
To była akurat piżmowa 💛
Beata
20 listopada 2023 at 08:26
😍
Olga
20 listopada 2023 at 20:13
🤗
Zuzia
20 listopada 2023 at 20:05
Czy mozna soczewice zielona zastapic czerwona?🤗
Olga
20 listopada 2023 at 20:13
Tak 🤗 Sos będzie miał nieco inną konsystencję, bo czerwona soczewica bardziej się rozpada w trakcie gotowania. 30 minut gotowania powinno w zupełności wystarczyć. Smacznego!
Beata
2 lutego 2024 at 17:22
Jeszcze z cukrem 😍
Marta
10 lutego 2024 at 15:06
Wyszły mega 🙂 Niestety mąka owsiana się skończyła, więc zrobiłam z pszennej. Świetna konsystencja, mięciutkie:) extra! Dziękuję za przepis 🙂
Olga
15 lutego 2024 at 12:37
Cieszę się, że przepis się sprawdził. Dziękuję za komentarz 🙂
Alicja
22 marca 2024 at 11:07
Jakie makro? Wygląda extra!
Olga
22 marca 2024 at 17:25
Właśnie uzupełniłam wartość odżywczą – znajdziesz na samym dole przepisu 🙂
Kasia
13 kwietnia 2024 at 23:12
Czy po upieczeniu wyjmuje od razu, czy uchylam drzwiczki?
Olga
17 kwietnia 2024 at 22:12
Wyjmuje się od razu 🙂
Tomek
18 sierpnia 2024 at 07:45
Ja nie rozumiem jak wyjąć naleśnik bez otwierania drzwiczek piekarnika. Proszę o wyjaśnienie. Danie wygląda świetnie, będę próbował 🙂
Olga
22 września 2024 at 10:52
Nie otwieramy drzwiczek w trakcie pieczenia 😉
Beata
4 września 2024 at 20:11
🤩
Dominika
20 września 2024 at 14:55
Czy można zamienić mąkę pszenną na orkiszową albo inną ?
Olga
20 września 2024 at 19:06
Tak 😊 myślę, że super sprawdzi się orkiszowa jasna albo pół na pół jasna z ciemną 😌
Agnieszka
27 września 2024 at 18:28
Bardzo dobre, na pewno tu wrócę 😊
Olga
27 września 2024 at 23:03
Super, cieszę się bardzo, że smakowały 🥰 Zapraszam po więcej przepisów 👩🏼🍳
Komentowanie wyłączone