• COBBLER Z RABARBAREM

    Olga

      na gorąco z lodami śmietankowymi Cobbler to ulepszona wersja kruszonki. Różnica polega na tym, że zamiast kruszonki, robimy ciasteczka i nimi przykrywamy owoce. Jak chcemy możemy zamiast ciasteczek (co wiąże się z wałkowaniem i wykrawaniem kółeczek) po prostu nałożyć ciasto łyżką – jest to bardziej leniwa wersja. Najlepsze jest to, że…

      Czytaj dalej
    • ZDROWA NUTELLA

      Olga

        z awokado, daktyli i kakao Zdrowa Nutella? Tak! Jest naprawdę pyszna, a do tego super prosta do zrobienia i to raptem z 4 składników. Wystarczy wszystko razem zblendować i gotowe! Ten krem idealnie sprawdza się do smarowania pieczywa, naleśników, placków, a nawet solo, jedzony łyżeczką prosto ze słoika 🤭 Zresztą…

        Czytaj dalej
      • MUSZLE 4 SERY

        Olga

          zapiekane w aromatycznym sosie pomidorowym Muszle makaronowe nadziane czterema serami, zanurzone w sosie pomidorowym to pomysł na błyskawiczny obiad. Przepis jest naprawdę prosty do zrobienia, a danie wychodzi pyszne i pożywne. Jestem pewna, że przypadnie Wam do gustu! * * *

          Czytaj dalej
        • LAVA CAKE

          Olga

            wypływająca gorąca czekolada z lodami Podaję przepis na prosty i pyszny deser, idealny na randkę ♥️ Porcja dla dwojga, do jedzenia ze wspólnej kokilki 🥰 * * *

            Czytaj dalej
          • PIECZONA OWSIANKA

            Olga

              czekoladowa z malinami i masłem orzechowym Pyszna i prosta pieczona owsianka, mocno czekoladowa z malinami i masłem orzechowym. Połączenie doskonałe! Sprawdzi się nie tylko na śniadanie, ale również jako zdrowa przekąska w ciągu dnia, na drugie śniadanie czy podwieczorek, do kawy jak znalazł. Spróbujcie koniecznie. * * *

              Czytaj dalej
            • PLACUSZKI CYTRYNOWE

              Olga

                z ricotty z sosem borówkowym Placuszki ze skórką cytryny w towarzystwie ciepłego sosu przygotowanego z mrożonych borówek, oblane syropem cytrynowym. Połączenie obłędne, a cały przepis jest super prosty do zrobienia. Sos i syrop robi się w try miga w trakcie, kiedy ciasto „odpoczywa”. Placuszki z tego przepisu wychodzą delikatne i lekkie…

                Czytaj dalej
              1 2 3 19