• PIECZONA OWSIANKA

    czekoladowa z malinami i masłem orzechowym Pyszna i prosta pieczona owsianka, mocno czekoladowa z malinami i masłem orzechowym. Połączenie doskonałe! Sprawdzi się nie tylko na śniadanie, ale również jako zdrowa przekąska w ciągu dnia, na drugie śniadanie czy podwieczorek, do kawy jak znalazł. Spróbujcie koniecznie. * * *

    Czytaj dalej
  • PLACUSZKI CYTRYNOWE

    z ricotty z sosem borówkowym Placuszki ze skórką cytryny w towarzystwie ciepłego sosu przygotowanego z mrożonych borówek, oblane syropem cytrynowym. Połączenie obłędne, a cały przepis jest super prosty do zrobienia. Sos i syrop robi się w try miga w trakcie, kiedy ciasto „odpoczywa”. Placuszki z tego przepisu wychodzą delikatne i lekkie…

    Czytaj dalej
  • PLACUSZKI DELICJE

    pomarańczowe z gorzką czekoladą na serku ricotta Placuszki, które już po pierwszym kęsie przywołują smak pomarańczowych Delicji. Są puszyste i lekkie jak chmurka. Robi się je błyskawicznie. Spróbujcie koniecznie, palce lizać! * * *

    Czytaj dalej
  • PIECZONA OWSIANKA

    brzoskwiniowo-malinowa z białą czekoladą Pyszna owsianka z owocami lata w wersji pieczonej. Na słodkie śniadanie lub jako zdrowsza alternatywa ciasta. Jest super prosta do zrobienia. Wystarczy miska i widelec. Do pieczonych owsianek lubię używać wcześniej rozdrobnionych płatków owsianych, ale sprawdzą się też płatki błyskawiczne. Ich drobniejsza konsystencja sprawia, że owsianka…

    Czytaj dalej
  • TOSTY FRANCUSKIE

    nadziewane twarożkiem ze świeżymi truskawkami Tosty francuskie to pyszny sposób na wykorzystanie czerstwego pieczywa. Przepis na nie zna chyba każdy. Ja postanowiłam nieco urozmaicić klasyczną wersję i przed smażeniem nadziałam tosty twarożkiem truskawkowym. W końcu sezon trwa w najlepsze. Do tego porządna góra świeżych truskawek i syrop klonowy dla osłody.…

    Czytaj dalej
  • CIASTO Z RABARBAREM

    podwójnie cytrynowe, bez miksera Jeśli tak jak ja lubicie szybkie ciasta, bez konieczności wyciągania miksera i innych sprzętów, to ten przepis jest dla Was. Im krócej miesza się ciasto, tym bardziej wyrośnięte i pulchne. Połączenie cytryny i rabarbaru jest naprawdę pyszne. Poza skórką cytryny, która po roztarciu w palcach wydobywa…

    Czytaj dalej
1 2 3 14