OWSIANKA CZEKOLADOWA
- Porcje: 2
Składniki:
- 100 g płatków owsianych
- 400 ml mleka roślinnego (użyłam migdałowe)
- 100 ml mleka roślinnego (użyłam migdałowe)
- 0,5 szklanki wydrylowanych wiśni ze słoika
- 30 g gorzkiej czekolady (min. 70% kakao)
- 1 łyżka miodu
- szczypta soli
- 2 łyżki chipsów kokosowych
Jak to zrobić:
Płatki owsiane wsypujemy do garnka, wlewamy 400 ml mleka, dodajemy szczyptę soli i kawałki czekolady.
Gotujemy na niewielkim ogniu przez około 10 minut, w międzyczasie kilka razy mieszamy.
Na koniec dodajemy miód, wiśnie i mieszamy.
Owsiankę nakładamy do miseczek, polewamy mlekiem i posypujemy chipsami kokosowymi (moje były wcześniej uprażone).
Moje wskazówki:
Jeśli jesteście fanami słonego karmelu, koniecznie dodajcie go do tej owsianki. Niebo w gębie!
Gotowy słony karmel, który polecam, znajdziecie tu: https://stickyblenders.com/collections/all/products/slony-karmel