z imbirem i ostrą papryką
Pyszny i prosty krem ze słodkich warzyw w kolorze pomarańczowym. Mowa oczywiście o batatach i marchewce. Dodatek ostrej papryki przełamał słodki smak, a świeżo starty imbir nadał, pożądnych o tej porze roku, właściwości rozgrzewających. Pod ostrzem blendera wylądował jeszcze por z czosnkiem. Krem podałam z kleksem jogurtu greckiego i kukurydzianymi nachosami, które zawieruszyły się w szafce kuchennej. I całe szczęście, bo ich dodatek okazał się strzałem w dziesiątkę! Spróbujcie i przekonajcie się sami.
![](https://olgamaj.pl/wp-content/uploads/2023/11/IMG_2795-768x1024.jpg)
![](https://olgamaj.pl/wp-content/uploads/2023/11/IMG_2793-768x1024.jpg)
![](https://olgamaj.pl/wp-content/uploads/2023/11/IMG_2798-768x1024.jpg)
![](https://olgamaj.pl/wp-content/uploads/2023/11/IMG_2812-768x1024.jpg)