CHOCOLATE DUTCH BABY
- Porcje: 1
Składniki:
- 2 jajka (w temp. pokojowej)
- 30 g mąki pszennej
- 10 g kakao
- 1 łyżeczka cukru wanilinowego
- 120 g mleczka kokosowego
- szczypta soli
- 1 łyżeczka masła
- *ulubione dodatki
Jak to zrobić:
NAGRZEWANIE FOREMKI
Do piekarnika wstawiamy foremkę do zapiekania i ustawiamy 220 stopni z funkcją termoobiegu.
PRZYGOTOWANIE CIASTA
W miseczce umieszczamy mąkę, kakao, cukier, sól, wlewamy delikatnie podgrzane mleko i mieszamy trzepaczką, aż uzyskamy gładką masę. Dodajemy jajka i znów mieszamy do połączenia wszystkich składników.
PIECZENIE
Na rozgrzanym naczyniu rozprowadzamy masło i od razu wlewamy ciasto. Pieczemy 15 minut.
Podajemy z ulubionymi dodatkami.
Moje wskazówki:
*Polecam podawać z konfiturą wiśniową i cukrem pudrem.
1 Komentarze
Żaneta
12 lutego 2022 at 10:23
Skradł moje serce ❤️ Męża też! Będzie często gościł na naszych talerzach 🙂