GRANOLA KOKOSOWA
- Porcje: 15 porcji
Składniki:
- 150 g płatków owsianych
- 50 g chipsów kokosowych
- 50 g orzechów nerkowca
- 50 g orzechów pekan
- 1 łyżka cukru kokosowego/trzcinowego/daktylowego
- 1/4 łyżeczka soli morskiej
- 100 g syropu klonowego
- 30 g oleju rzepakowego
Jak to zrobić:
Orzechy z grubsza siekamy. Wszystkie składniki mieszamy w misce.
Blachę piekarnika wykładamy papierem do pieczenia. Wysypujemy masę i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 160 stopni (góra-dół) na 20 minut. Po tym czasie przekręcamy blachę, żeby granola równomiernie się upiekła i pieczemy jeszcze przez 8-10 minut, aż będzie złocista.
Upieczoną granolę studzimy, łamiemy na mniejsze kawałki i przesypujemy do słoika.