z bananem, masłem orzechowym i cynamonem Pieczona owsianka to jedno z moich ulubionych śniadań, zwłaszcza o tej porze roku. Dzisiejsza propozycja, nie dość, że Was rozgrzeje i doda energii, to jeszcze otuli niczym ciepły koc. Dodałam do niej szczyptę cynamonu, porządną łyżkę masła orzechowego i wystarczającą ilość kakao, żeby poprawić…
-
pieczony naleśnik, który podbija wszystkie serca Próbuję sobie przypomnieć dzień, w którym zrobiłam swoje pierwsze Dutch Baby, ale niestety pamięć płata mi figle. Obstawiam, że upiekłam ich już kilkaset, a duża część z tej pokaźnej sumy ujrzała światło Instagrama – wielu moich followersów kojarzy mnie właśnie z Dutch Baby. Po…
-
z przyprawami korzennymi i czekoladą w pastylkach Przed Wami kolejny słodki, korzenny wypiek, który umila jesiennie dni. Tym razem z dynią i czekoladą. Do jego przygotowania najlepiej sprawdzi się dynia Hokkaido. Poza tym zaopatrzcie się w dobrą czekoladę – gorzką i białą. Ja do wypieków upodobałam sobie pastylki czekoladowe, które…
-
niezbędnik do ciast, kawy, placków, zup i sosów Sezon dyniowy w pełni! Jak co roku, dynię wykorzystuję na wiele sposobów – do ciast, placków, placuszków, zup i makaronu. Kiedy za oknem szaro, a w planie jest książka i koc, zabieram się za Pumpkin Spice Latte – wspaniały „jesienioumilacz”. O poranku,…
-
na maślance, bardzo puchate i korzenne Sezon dyniowy w pełni! Jak co roku, z dynią w roli głównej przygotowuję co najmniej kilka pozycji – ciasto, latte, zupę-krem, risotto, makaron, no i te placuszki, o których jest dzisiejszy wpis. Są bardzo puchate i korzenne, a do tego robi się je błyskawicznie…
-
z kremem cynamonowym rozpływającym się w ustach Oto idealny chlebek marchewkowy – mięciutki, wilgotny i bardzo korzenny. Oblany kremową polewą o smaku cynamonowym, która rozpływa się w ustach. Do tego gdzieniegdzie, przyjemnie chrupiący od orzechów. Jak dla mnie – ideał do jesiennej filiżanki herbaty. Robi się go błyskawicznie. Trzeba tylko uzbroić…