BISCOFF BAKED OATS
- Porcje: 1
Składniki:
- 40 g płatków owsianych
- 80 ml mleka (roślinnego lub zwykłego)
- 1 jajko
- 1 łyżeczka syropu klonowego
- 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 łyżka kremu Lotus
- 1 ciasteczko Lotus
- olej do posmarowania foremki
Jak to zrobić:
Wszystkie składniki poza kremem i ciasteczkiem umieszczamy w blenderze z ostrzem S i miksujemy.
3/4 masy przelewamy do naczynia (o pojemności około 300 ml) posmarowanego olejem. Na środek dodajemy krem i wylewamy resztę masy. Na wierzchu układamy ciasteczko.
Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni (góra-dół) i pieczemy do zrumienienia, około 20 minut.
Zjadamy jeszcze ciepłe. Smacznego!