z gorącymi truskawkami i serkiem waniliowym
W odpowiedzi na liczne zapytania o Dutch Baby w wersji bez glutenu, które padają na moim Instagramie, postanowiłam stawić czoła wyzwaniu i oto jest – bezglutenowe, za to budyniowe Dutch Baby. Jest równie pyszne i wyrośnięte jak to z mąką pszenną. W zasadzie niczego mu nie brakuje, dlatego Ci co glutenu jeść nie mogą, niczego nie tracą. Przepis jest naprawdę prosty, wystarczy trzymać się przepisu, a wszystko pójdzie jak z płatka. Złotą zasadą w tym przepisie, podobnie jak w przypadku klasycznego „dutcha” jest użycie składników w temp. pokojowej.
Dzisiejsza propozycja podania to gorące truskawki, na które przepis znajdziecie tutaj w połączeniu z serkiem waniliowym. Jednak jak zawsze – czujcie się wolni i serwujcie swojego naleśnika z czym tylko chcecie. Pochwalcie się jak Wam się upiekło i nie zapomnijcie mnie oznaczyć na Instagramie, bo to miód na moje serce ♥
![](https://olgamaj.pl/wp-content/uploads/2023/04/IMG_0808-768x1024.jpg)
![](https://olgamaj.pl/wp-content/uploads/2023/04/IMG_0778-768x1024.jpg)
![](https://olgamaj.pl/wp-content/uploads/2023/04/IMG_0821-768x1024.jpg)
![](https://olgamaj.pl/wp-content/uploads/2023/04/IMG_0824-768x1024.jpg)