zdrowsza wersja klasycznego chlebka bananowego
Uwielbiam chlebek bananowy. I to uczucie wykorzystania mocno przejrzałych bananów, które zamiast wylądować w koszu na śmieci, lądują w cieście. Do tej pory korzystałam z przepisu, w którym była mąka pszenna i biały cukier. Postanowiłam, że tym razem zrobię chlebek w zdrowszej wersji – użyłam mąkę orkiszową pełnoziarnistą, płatki owsiane i syrop klonowy. Lubię w chlebku dodatek czekolady, dlatego na liście składników znalazła się też gorzka czekolada. Jestem przekonana, że pokochacie tę wersję chlebka, tak samo jak ja!
![](https://olgamaj.pl/wp-content/uploads/2023/09/IMG_7253-2-768x1024.jpg)
![](https://olgamaj.pl/wp-content/uploads/2023/09/IMG_7236-768x1024.jpg)
![](https://olgamaj.pl/wp-content/uploads/2023/09/IMG_7296-768x1024.jpg)
![](https://olgamaj.pl/wp-content/uploads/2023/09/IMG_7258-768x1024.jpg)
![](https://olgamaj.pl/wp-content/uploads/2023/09/IMG_8682-768x1024.jpg)
![](https://olgamaj.pl/wp-content/uploads/2023/09/IMG_8681-768x1024.jpg)
![](https://olgamaj.pl/wp-content/uploads/2023/09/IMG_8685-768x1024.jpg)
![](https://olgamaj.pl/wp-content/uploads/2023/09/IMG_8684-768x1024.jpg)
![](https://olgamaj.pl/wp-content/uploads/2023/09/IMG_7324-768x1024.jpg)