pełnoziarniste z kremem ze skyru
Przed Wami ciasto marchewkowe w zdrowszej odsłonie – na mące pełnoziarnistej, z dodatkiem płatków owsianych, posłodzone przejrzałymi bananami i erytrolem. „Marchewkowce” często podaje się z warstwą białego kremu, zrobionego na bazie tłustego serka typu Philadelphia i dużej ilości cukru pudru. Ja postanowiłam użyć skyru naturalnego, do którego dodałam odrobinę syropu klonowego, sok z cytryny i szczyptę soli. Wyszło naprawdę pysznie.
Ciasto z tego przepisu jest mniej puszyste, za to bardziej wilgotne, niż to tradycyjne na mące pszennej. Z dodatkowych plusów – potrafi nieźle nasycić. Z pewnością przypadnie do gustu tym, co lubią zdrowe słodkości. Ciekawa jestem kto z Was się skusi 🥕🐰
![](https://olgamaj.pl/wp-content/uploads/2024/03/IMG_8596-768x1024.jpg)
![](https://olgamaj.pl/wp-content/uploads/2024/03/IMG_8824-768x1024.jpg)
![](https://olgamaj.pl/wp-content/uploads/2024/03/IMG_8827-768x1024.jpg)
![](https://olgamaj.pl/wp-content/uploads/2024/03/IMG_8653-768x1024.jpg)
![](https://olgamaj.pl/wp-content/uploads/2024/03/IMG_8654-768x1024.jpg)
![](https://olgamaj.pl/wp-content/uploads/2024/03/IMG_8715-768x1024.jpg)
![](https://olgamaj.pl/wp-content/uploads/2024/03/IMG_8663-2-768x1024.jpg)
![](https://olgamaj.pl/wp-content/uploads/2024/03/IMG_8697-768x1024.jpg)
2 Komentarze
Alicja
22 marca 2024 at 11:07
Jakie makro? Wygląda extra!
Olga
22 marca 2024 at 17:25
Właśnie uzupełniłam wartość odżywczą – znajdziesz na samym dole przepisu 🙂