najbardziej puszyste pankejki na całym świecie
Fluffy Japanese Pancakes możecie też spotkać pod nazwą Japanese Soufflé Pancakes. Są delikatne i lekkie jak chmurka. Daję sobie ręce uciąć, że to będą najbardziej puszyste placuszki w Waszym życiu. Przepis, którym się z Wami dzielę nie zawiera proszku do pieczenia. Niesamowitą puszystość uzyskacie dzięki dobrze ubitej pianie z białek. Możecie je usmażyć w papierowym ringu, do którego przygotowania wystarczy kawałek papieru do pieczenia i zszywacz lub po prostu nakładając ciasto bezpośrednio na patelnię. Dla bardziej spektakularnego efektu polecam jednak pierwszy sposób. Pancakes serwuję z cukrem pudrem i masłem. Sprawdzą się też świeże owoce takie jak truskawki, borówki czy maliny. Zamiast cukru możecie je polać syropem klonowym. Sami zdecydujcie. Smacznego!
![](https://olgamaj.pl/wp-content/uploads/2022/07/IMG_0274-e1658746101819-768x1024.jpg)
![](https://olgamaj.pl/wp-content/uploads/2022/07/IMG_0229-e1658746479365-768x1024.jpg)
![](https://olgamaj.pl/wp-content/uploads/2022/07/IMG_0425-e1658746174717.jpg)
![](https://olgamaj.pl/wp-content/uploads/2022/07/IMG_0426.jpg)
To samo ciasto smażone na dwa sposoby – w papierowym ringu i bez.
![](https://olgamaj.pl/wp-content/uploads/2022/07/IMG_0427-1.jpg)
![](https://olgamaj.pl/wp-content/uploads/2022/07/IMG_0428-1.jpg)