z białym serem i skórką cytryny
Sezon jagodowy w pełni, dlatego zapraszam Was na pyszne śniadanie – puszyste placki jagodowo-serowe, pachnące cytryną, podane z syropem klonowym i masłem. Rozpływają się w ustach. Sprawdźcie sami! Ze specjalną dedykacją dla fanów wszelkich placuszków i słodkich śniadań.
![](https://olgamaj.pl/wp-content/uploads/2022/07/IMG_0160-e1658215955332-768x1024.jpg)
![](https://olgamaj.pl/wp-content/uploads/2022/07/IMG_0095-e1658216751503.jpg)
![](https://olgamaj.pl/wp-content/uploads/2022/07/IMG_0098.jpg)
Do przygotowania tych placków polecam użyć sera Capri.
![](https://olgamaj.pl/wp-content/uploads/2022/07/IMG_0163-768x1024.jpg)
Po dodaniu jagód do masy zmieniamy rózgę na szpatułkę i mieszamy delikatnie.
![](https://olgamaj.pl/wp-content/uploads/2022/07/IMG_0162-768x1024.jpg)
Moja propozycja podania – syrop klonowy i masło. Możecie też oprószyć je cukrem pudrem albo podać z kleksem kwaśnej śmietany i miodem. Placki smakują również bez żadnych dodatków.
![](https://olgamaj.pl/wp-content/uploads/2022/07/IMG_0157.jpg)
![](https://olgamaj.pl/wp-content/uploads/2022/07/IMG_0158.jpg)