MALINOWY PUDDING CHIA

Olga

nocny pudding chia z malinami

Nocny pudding chia to idealne śniadanie dla zabieganych. Wystarczy przed pójściem spać wyjąć miskę, nasypać nasiona chia, wlać mleko (w wersji malinowej mleko zmiksowane z malinami) i wstawić na całą noc do lodówki. Rano dodajemy jogurt, maliny, banana i ulubione dodatki. Świetnie sprawdzą się: domowa granola, masło orzechowe, chipsy kokosa, kruszone ziarna kakao, orzechy. Pysznie, zdrowo i szybko!

* * *

Drukuj

MALINOWY PUDDING CHIA

  • Porcje: 1
  • Calories: 174

Składniki:

Pudding:

  • 1/2 szklanki malin (świeżych lub mrożonych)
  • 1/2 szklanki mleka migdałowego (można zastąpić innym roślinnym)
  • 2 łyżki nasion chia
  • 1 łyżka syropu klonowego

Dodatki:

  • jogurt
  • maliny
  • banan
  • chipsy kokosa
  • kruszone ziarna kakao
  • granola
  • masło orzechowe

Jak to zrobić:

  • Maliny, mleko i syrop klonowy umieszczamy w naczyniu i blendujemy kilka sekund.

  • Miksturę malinową łączymy z nasionami chia i przelewamy do pojemniczka z przykrywką. Wstawiamy do lodówki na całą noc.

  • Pudding serwujemy z jogurtem, malinami, bananem i posypkami – chipsami kokosa, ziarnami kakao. Możemy też dodać domową granolę i masło orzechowe.

Wartość odżywcza (samego puddingu, bez dodatków)

Kcal174
Tłuszcz7.9g
Węglowodany17.9g
Błonnik11.2g
Białko5.7g

Skomentuj

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Poprzedni przepis Następny przepis