z przyprawami korzennymi i bananem
Pyszna owsianka dyniowa z dodatkiem rozgrzewających przypraw: cynamonu, imbiru, gałki muszkatołowej i goździków. Jest prosta i szybka do zrobienia. Idealna na chłodniejsze dni.
![](https://olgamaj.pl/wp-content/uploads/2023/11/IMG_0873-2-768x1024.jpg)
![](https://olgamaj.pl/wp-content/uploads/2023/11/IMG_0862-768x1024.jpg)
![](https://olgamaj.pl/wp-content/uploads/2023/11/IMG_0884-768x1024.jpg)
![](https://olgamaj.pl/wp-content/uploads/2023/11/IMG_0885-768x1024.jpg)
![](https://olgamaj.pl/wp-content/uploads/2023/11/IMG_0882-768x1024.jpg)
Dodatki:
Dynię ścieramy na tarce, na grubych oczkach.
W rondelku umieszczamy wszystkie składniki, dodajemy startą dynię i gotujemy na średnim ogniu przez 10 minut, od czasu do czasu mieszając.
Gotową owsiankę przekładamy do miseczek i serwujemy z dodatkami.