z wędzonym żółtym serem i szałwią
Makaron zanurzony w bardzo kremowym sosie dyniowym. Jest wyraźny w smaku dzięki dodatkowi wędzonego sera. Jeśli chcecie możecie go zastąpić innym żółtym serem lub aromatycznym parmezanem. Ostre płatki chili idealnie łączą się ze słodką dynią, a świeża szałwia razem z gałką muszkatołową stawiają kropkę nad „i”. Ten sos jest tak dobry, że następnym razem zrobię go z podwójnej, a może nawet i poczwórnej porcji (zawsze można zamrozić i mieć pod ręką gotowy obiad). Wam od razu to polecam. Jestem pewna, że będziecie wylizywać talerze 🎃
![](https://olgamaj.pl/wp-content/uploads/2023/10/IMG_0910-768x1024.jpg)
![](https://olgamaj.pl/wp-content/uploads/2023/10/IMG_0971-768x1024.jpg)
![](https://olgamaj.pl/wp-content/uploads/2023/10/IMG_1004-2-768x1024.jpg)
![](https://olgamaj.pl/wp-content/uploads/2023/10/IMG_1008-2-768x1024.jpg)
![](https://olgamaj.pl/wp-content/uploads/2023/10/IMG_1009-768x1024.jpg)
![](https://olgamaj.pl/wp-content/uploads/2023/10/IMG_1011-768x1024.jpg)
![](https://olgamaj.pl/wp-content/uploads/2023/10/IMG_0972-768x1024.jpg)