PIECZONA OWSIANKA

Olga

czekoladowa PB&J (z masłem orzechowym i dżemem)

Prosta do zrobienia owsianka z piekarnika. Połączenie masła orzechowego, dżemu i czekolady, sprawia, że ta owsianka smakuje obłędnie. Można ją serwować na śniadanie lub jako przekąskę. Spróbujecie koniecznie! Jestem pewna, że Wam posmakuje.

Drukuj
  • Porcje: 2-6

Składniki:

  • 1 duży banan (najlepiej przejrzały)
  • 90 g płatków owsianych
  • 2 czubate łyżki kakao
  • 1 jajko
  • 1/2 szklanki mleka
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1/4 łyżeczki soli
  • 5 łyżeczek masła orzechowego
  • 5 łyżeczek dżemu (użyłam brzoskwiniowego)

Jak to zrobić:

  • Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni (góra-dół).

  • Banana rozgniatamy, dodajemy płatki, kakao, jajko, mleko, proszek i sól. Mieszamy do połączenia. Masę przekładamy do foremki (u mnie o poj. 1 l) wyłożonej papierem do pieczenia. 

  • Na wierzch nakładamy miejscami masło orzechowe i dżem, a następnie mieszamy, tworząc esy floresy. 

  • Owsiankę wstawiamy do piekarnika i pieczemy 35 minut.Po tym czasie wyjmujemy, studzimy przez chwilę i kroimy na równe kawałki.

Skomentuj

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Poprzedni przepis Następny przepis