z serkiem ricotta i maślanką
Z okazji pierwszego dnia lata przygotowałam orzeźwiające placuszki cytrynowe. Bardzo lubię połączenie ricotty ze skórką cytryny i miodem. To smak, który przypomina mi upalne dni, kiedy mieszkałam we Włoszech. Dzisiaj, robiąc placuszki z dodatkiem włoskiej ricotty, zupełnie nie spodziewałam się efektu jaki uzyskałam – to były najdelikatniejsze placuszki, jakie kiedykolwiek zrobiłam. Połączenie składników oraz proporcje okazały się idealne. Placuszki możecie podać tak jak ja – z kleksem cytrynowej ricotty, świeżymi truskawkami i plasterkami banana, złożone na talerzu w taki sposób, że wyglądem przypominają meksykańskie tacos. Niech to będzie pyszna zabawa!








2 Komentarze
Hania
25 lipca 2023 at 08:22
Pyszota
Olga
25 lipca 2023 at 16:38
Cieszę się, że smakowało 🙂 Dziękuję za komentarz ♥️