z serkiem ricotta i maślanką
Z okazji pierwszego dnia lata przygotowałam orzeźwiające placuszki cytrynowe. Bardzo lubię połączenie ricotty ze skórką cytryny i miodem. To smak, który przypomina mi upalne dni, kiedy mieszkałam we Włoszech. Dzisiaj, robiąc placuszki z dodatkiem włoskiej ricotty, zupełnie nie spodziewałam się efektu jaki uzyskałam – to były najdelikatniejsze placuszki, jakie kiedykolwiek zrobiłam. Połączenie składników oraz proporcje okazały się idealne. Placuszki możecie podać tak jak ja – z kleksem cytrynowej ricotty, świeżymi truskawkami i plasterkami banana, złożone na talerzu w taki sposób, że wyglądem przypominają meksykańskie tacos. Niech to będzie pyszna zabawa!
![](https://olgamaj.pl/wp-content/uploads/2023/06/EC59A710-CFFE-4E64-8209-7553227DFDB9-2-576x1024.jpg)
![](https://olgamaj.pl/wp-content/uploads/2023/06/IMG_3962-2-768x1024.jpg)
![](https://olgamaj.pl/wp-content/uploads/2023/06/IMG_4028-2-768x1024.jpg)
![](https://olgamaj.pl/wp-content/uploads/2023/06/IMG_3996-768x1024.jpg)
![](https://olgamaj.pl/wp-content/uploads/2023/06/IMG_3997-768x1024.jpg)
![](https://olgamaj.pl/wp-content/uploads/2023/06/IMG_4026-768x1024.jpg)
![](https://olgamaj.pl/wp-content/uploads/2023/06/IMG_4023-768x1024.jpg)
![](https://olgamaj.pl/wp-content/uploads/2023/06/IMG_4020-768x1024.jpg)
2 Komentarze
Hania
25 lipca 2023 at 08:22
Pyszota
Olga
25 lipca 2023 at 16:38
Cieszę się, że smakowało 🙂 Dziękuję za komentarz ♥️