z bananem i cynamonem z dodatkiem mąki pełnoziarnistej
Lubię zaczynać dzień od pysznego i pożywnego śniadania. W takim śniadaniowym repertuarze, oprócz owsianek, pieczonych naleśników czy omletów nie może zabraknąć placuszków. Wbrew pozorom są szybkie i proste w przygotowaniu, a to bez cienia wątpliwości doceni każda osoba wydelegowana do robienia śniadań. Do zrobienia placuszków twarogowych potrzeba zaledwie kilku składników, dzięki którym wyczarujecie pełnowartościowy posiłek. Połączenie mąki pełnoziarnistej i bananów z twarogiem i jajkami da poczucie sytości na dłużej. Polecam użyć mocno dojrzałych bananów, dzięki temu nie będziecie musieli dosładzać swoich placuszków.
Jeśli ciekawi Was wartość odżywcza takiego śniadania to zerknijcie na sam dół przepisu, tam znajdziecie informacje dotyczące porcji dla jednej osoby. Na zdrowie!

