świeżą bazylią i serem owczym Pecorino
Kolejny szybki i prosty przepis na wegetariański obiad z makaronem w roli głównej. Będę z Wami szczera – to danie powstało z lenistwa. Groszek już jakiś czas zalegał w mojej zamrażarce, makaron zawsze mam pod ręką. Miałam też zamrożony bulion warzywny. Lubię czasem ugotować duży gar, a potem porozlewać do pojemników i zamrozić. Taki bulion wykorzystuję do risotto, zup czy sosów – jak w przypadku dzisiejszego przepisu. Aby nadać mu wyrafinowania, użyłam białe wino. No i ten ser owczy…Niestety nie jest tak popularny w naszych sklepach, dlatego w ostateczności możecie go zastąpić parmezanem. Warto jednak się pofatygować i ruszyć w poszukiwania Pecorino, bo w tym daniu po prostu stawia kropkę nad i.
![](https://olgamaj.pl/wp-content/uploads/2022/04/IMG_5707-768x1024.jpg)
![](https://olgamaj.pl/wp-content/uploads/2022/04/IMG_5711-768x1024.jpg)
![](https://olgamaj.pl/wp-content/uploads/2022/04/IMG_5712-e1649025177499.jpg)
![](https://olgamaj.pl/wp-content/uploads/2022/04/IMG_5713-e1649025186427.jpg)
![](https://olgamaj.pl/wp-content/uploads/2022/04/IMG_5710-768x1024.jpg)
![](https://olgamaj.pl/wp-content/uploads/2022/04/IMG_5706-768x1024.jpg)