• JAGLANKA GRUSZKOWA

    z cynamonem, suszonymi morelami i pekanami Tę jaglankę dedykuję wszystkim, a w szczególności fanom cynamonu. Kremowa konsystencja, słodka w smaku dzięki dojrzałej gruszce i odrobinie miodu. Rozgrzewa brzuszek, a do tego jest prosta i szybka w przygotowaniu. Spróbujcie i przekonajcie się sami. * * *

    Czytaj dalej
  • TOSTY JOGURTOWE

    z truskawkami, wanilią i skórką pomarańczy Yogurt Toast czyli kulinarny hit Tik Toka. I choć nie jestem tiktokerką, to jogurtowy tost przewinął się przez ekran mojego telefonu już tyle razy, że postanowiłam go zrobić. Wykorzystałam do tego nie słodkie, mięciutkie pieczywo, a chleb pszenno-żytni. Dzięki temu moja wersja jest nieco…

    Czytaj dalej
  • OWSIANKA CZEKOLADOWA

    z wiśniami w syropie i kokosem Owsianka wielu osobom kojarzy się z papką, na której myśl robi się niedobrze. Jeśli znacie kogoś takiego, to na początek owsiankowej przygody, ugotujcie mu owsiankę czekoladową. Użyjcie do tego dobrej, gorzkiej czekolady i niech to będzie prawdziwa uczta. Spodziewajcie się pytania o dokładkę! Owsianka…

    Czytaj dalej
  • JAGLANKA MARCHEWKOWA

    na mleku kokosowym z mango, cynamonem i migdałami Zima nie odpuszcza. Za oknem pada śnieg, a brak słońca chyba już wszystkim daje się we znaki. Dlatego dzisiaj zapraszam Was na mini egzotyczne śniadanie, które wzmacnia osłabiony i wychłodzony organizm, a do tego poprawia humor. Spróbujcie sami! Marchewka dodaje tej jaglance…

    Czytaj dalej
  • PIECZONA OWSIANKA

    z bananem, masłem orzechowym i gorzką czekoladą O tej porze roku stawiam na rozgrzewające i sycące śniadania. Jednym z nich jest pieczona owsianka z dodatkiem banana i masła orzechowego. Jej sposób wykonania jest prosty i szybki. Owsianka w takiej formie to pyszna alternatywa dla tej klasycznej, gotowanej. Dodatek zmiksowanego jabłka…

    Czytaj dalej
  • JAGLANKA TRUSKAWKOWA

    na mleku roślinnym z dodatkiem dżemu truskawkowego Kaszy jaglanej nigdy nie brakuje w mojej kuchni. Od czasu kiedy opanowałam jej przygotowanie do perfekcji, na śniadanie pojawia się kilka razy w tygodniu. Trzeba o niej wiedzieć, że jest kapryśna i potrafi być gorzka, dlatego prażenie i płukanie to zabiegi konieczne, aby…

    Czytaj dalej
1 12 13 14 15