• OWSIANKA BROWNIE Z PIECA

    Olga

      z bananem, masłem orzechowym i cynamonem Pieczona owsianka to jedno z moich ulubionych śniadań, zwłaszcza o tej porze roku. Dzisiejsza propozycja, nie dość, że Was rozgrzeje i doda energii, to jeszcze otuli niczym ciepły koc. Dodałam do niej szczyptę cynamonu, porządną łyżkę masła orzechowego i wystarczającą ilość kakao, żeby poprawić…

      Czytaj dalej
    • ZUPA KREM Z DYNI

      Olga

        z mleczkiem kokosowym, imbirem i chili Oto przed Wami prosty, pyszny, rozgrzewający krem z dyni. Idealny na chłodniejsze dni. Dodatek mleczka kokosowego nadaje mu orientalny charakter. Imbir, czosnek i chili mają cudowne właściwości rozgrzewające. Dynia, oprócz tego, że jest niskokaloryczna i lekkostrawna, działa łagodząco i regenerująco na przewód pokarmowy. Ja,…

        Czytaj dalej
      • DUTCH BABY

        Olga

          pieczony naleśnik, który podbija wszystkie serca Próbuję sobie przypomnieć dzień, w którym zrobiłam swoje pierwsze Dutch Baby, ale niestety pamięć płata mi figle. Obstawiam, że upiekłam ich już kilkaset, a duża część z tej pokaźnej sumy ujrzała światło Instagrama – wielu moich followersów kojarzy mnie właśnie z Dutch Baby. Po…

          Czytaj dalej
        • CHLEBEK DYNIOWY

          Olga

            z przyprawami korzennymi i czekoladą w pastylkach Przed Wami kolejny słodki, korzenny wypiek, który umila jesiennie dni. Tym razem z dynią i czekoladą. Do jego przygotowania najlepiej sprawdzi się dynia Hokkaido. Poza tym zaopatrzcie się w dobrą czekoladę – gorzką i białą. Ja do wypieków upodobałam sobie pastylki czekoladowe, które…

            Czytaj dalej
          • PUREE DYNIOWE

            Olga

              niezbędnik do ciast, kawy, placków, zup i sosów Sezon dyniowy w pełni! Jak co roku, dynię wykorzystuję na wiele sposobów – do ciast, placków, placuszków, zup i makaronu. Kiedy za oknem szaro, a w planie jest książka i koc, zabieram się za Pumpkin Spice Latte – wspaniały „jesienioumilacz”. O poranku,…

              Czytaj dalej
            • DYNIOWE PANCAKES

              Olga

                na maślance, bardzo puchate i korzenne Sezon dyniowy w pełni! Jak co roku, z dynią w roli głównej przygotowuję co najmniej kilka pozycji – ciasto, latte, zupę-krem, risotto, makaron, no i te placuszki, o których jest dzisiejszy wpis. Są bardzo puchate i korzenne, a do tego robi się je błyskawicznie…

                Czytaj dalej
              1 9 10 11 12 13 18