• PIECZONA OWSIANKA

    Olga

      czekoladowa z malinami i masłem orzechowym Pyszna i prosta pieczona owsianka, mocno czekoladowa z malinami i masłem orzechowym. Połączenie doskonałe! Sprawdzi się nie tylko na śniadanie, ale również jako zdrowa przekąska w ciągu dnia, na drugie śniadanie czy podwieczorek, do kawy jak znalazł. Spróbujcie koniecznie. * * *

      Czytaj dalej
    • PLACUSZKI CYTRYNOWE

      Olga

        z ricotty z sosem borówkowym Placuszki ze skórką cytryny w towarzystwie ciepłego sosu przygotowanego z mrożonych borówek, oblane syropem cytrynowym. Połączenie obłędne, a cały przepis jest super prosty do zrobienia. Sos i syrop robi się w try miga w trakcie, kiedy ciasto „odpoczywa”. Placuszki z tego przepisu wychodzą delikatne i lekkie…

        Czytaj dalej
      • TORTILLA ŚNIADANIOWA

        Olga

          z omletem, mozzarellą i awokado Tortilla na śniadanie z warzywami, omletem, ciągnącym serem i awokado. Do tego lekko pikantny sos na bazie jogurtu greckiego. Pyszne i bardzo sycące śniadanie, dla tych co wolą zaczynać dzień na słono. * * *

          Czytaj dalej
        • PLACUSZKI DELICJE

          Olga

            pomarańczowe z gorzką czekoladą na serku ricotta Placuszki, które już po pierwszym kęsie przywołują smak pomarańczowych Delicji. Są puszyste i lekkie jak chmurka. Robi się je błyskawicznie. Spróbujcie koniecznie, palce lizać! * * *

            Czytaj dalej
          • PIECZONA OWSIANKA

            Olga

              brzoskwiniowo-malinowa z białą czekoladą Pyszna owsianka z owocami lata w wersji pieczonej. Na słodkie śniadanie lub jako zdrowsza alternatywa ciasta. Jest super prosta do zrobienia. Wystarczy miska i widelec. Do pieczonych owsianek lubię używać wcześniej rozdrobnionych płatków owsianych, ale sprawdzą się też płatki błyskawiczne. Ich drobniejsza konsystencja sprawia, że owsianka…

              Czytaj dalej
            • TOSTY FRANCUSKIE

              Olga

                nadziewane twarożkiem ze świeżymi truskawkami Tosty francuskie to pyszny sposób na wykorzystanie czerstwego pieczywa. Przepis na nie zna chyba każdy. Ja postanowiłam nieco urozmaicić klasyczną wersję i przed smażeniem nadziałam tosty twarożkiem truskawkowym. W końcu sezon trwa w najlepsze. Do tego porządna góra świeżych truskawek i syrop klonowy dla osłody.…

                Czytaj dalej
              1 2 3 4 19