• PLACUSZKI DELICJE

    Olga

      pomarańczowe z gorzką czekoladą na serku ricotta Placuszki, które już po pierwszym kęsie przywołują smak pomarańczowych Delicji. Są puszyste i lekkie jak chmurka. Robi się je błyskawicznie. Spróbujcie koniecznie, palce lizać! * * *

      Czytaj dalej
    • PIECZONA OWSIANKA

      Olga

        brzoskwiniowo-malinowa z białą czekoladą Pyszna owsianka z owocami lata w wersji pieczonej. Na słodkie śniadanie lub jako zdrowsza alternatywa ciasta. Jest super prosta do zrobienia. Wystarczy miska i widelec. Do pieczonych owsianek lubię używać wcześniej rozdrobnionych płatków owsianych, ale sprawdzą się też płatki błyskawiczne. Ich drobniejsza konsystencja sprawia, że owsianka…

        Czytaj dalej
      • TOSTY FRANCUSKIE

        Olga

          nadziewane twarożkiem ze świeżymi truskawkami Tosty francuskie to pyszny sposób na wykorzystanie czerstwego pieczywa. Przepis na nie zna chyba każdy. Ja postanowiłam nieco urozmaicić klasyczną wersję i przed smażeniem nadziałam tosty twarożkiem truskawkowym. W końcu sezon trwa w najlepsze. Do tego porządna góra świeżych truskawek i syrop klonowy dla osłody.…

          Czytaj dalej
        • CIASTO Z RABARBAREM

          Olga

            podwójnie cytrynowe, bez miksera Jeśli tak jak ja lubicie szybkie ciasta, bez konieczności wyciągania miksera i innych sprzętów, to ten przepis jest dla Was. Im krócej miesza się ciasto, tym bardziej wyrośnięte i pulchne. Połączenie cytryny i rabarbaru jest naprawdę pyszne. Poza skórką cytryny, która po roztarciu w palcach wydobywa…

            Czytaj dalej
          • GIGA DUTCH BABY

            Olga

              z truskawkami i bitą śmietaną Pieczony naleśnik, który skradł miliony serc. Teraz w nowym, powiększonym rozmiarze – w końcu nie powinno dla nikogo zabraknąć. Podany ze świeżymi truskawkami i kleksami bitej śmietany, smakuje jak wakacje w nadmorskim kurorcie 🧇🍓💭 Giga Dutch Baby to idealny pomysł na długie i leniwe śniadanie…

              Czytaj dalej
            • PIECZONA OWSIANKA

              Olga

                czekoladowa PB&J (z masłem orzechowym i dżemem) Prosta do zrobienia owsianka z piekarnika. Połączenie masła orzechowego, dżemu i czekolady, sprawia, że ta owsianka smakuje obłędnie. Można ją serwować na śniadanie lub jako przekąskę. Spróbujecie koniecznie! Jestem pewna, że Wam posmakuje. * * *

                Czytaj dalej
              1 2 3 4 19