• PLACUSZKI CYTRYNOWE

    Olga

      z ricotty z sosem borówkowym Placuszki ze skórką cytryny w towarzystwie ciepłego sosu przygotowanego z mrożonych borówek, oblane syropem cytrynowym. Połączenie obłędne, a cały przepis jest super prosty do zrobienia. Sos i syrop robi się w try miga w trakcie, kiedy ciasto „odpoczywa”. Placuszki z tego przepisu wychodzą delikatne i lekkie…

      Czytaj dalej
    • TORTILLA ŚNIADANIOWA

      Olga

        z omletem, mozzarellą i awokado Tortilla na śniadanie z warzywami, omletem, ciągnącym serem i awokado. Do tego lekko pikantny sos na bazie jogurtu greckiego. Pyszne i bardzo sycące śniadanie, dla tych co wolą zaczynać dzień na słono. * * *

        Czytaj dalej
      • PLACUSZKI DELICJE

        Olga

          pomarańczowe z gorzką czekoladą na serku ricotta Placuszki, które już po pierwszym kęsie przywołują smak pomarańczowych Delicji. Są puszyste i lekkie jak chmurka. Robi się je błyskawicznie. Spróbujcie koniecznie, palce lizać! * * *

          Czytaj dalej
        • PIECZONA OWSIANKA

          Olga

            brzoskwiniowo-malinowa z białą czekoladą Pyszna owsianka z owocami lata w wersji pieczonej. Na słodkie śniadanie lub jako zdrowsza alternatywa ciasta. Jest super prosta do zrobienia. Wystarczy miska i widelec. Do pieczonych owsianek lubię używać wcześniej rozdrobnionych płatków owsianych, ale sprawdzą się też płatki błyskawiczne. Ich drobniejsza konsystencja sprawia, że owsianka…

            Czytaj dalej
          • TOSTY FRANCUSKIE

            Olga

              nadziewane twarożkiem ze świeżymi truskawkami Tosty francuskie to pyszny sposób na wykorzystanie czerstwego pieczywa. Przepis na nie zna chyba każdy. Ja postanowiłam nieco urozmaicić klasyczną wersję i przed smażeniem nadziałam tosty twarożkiem truskawkowym. W końcu sezon trwa w najlepsze. Do tego porządna góra świeżych truskawek i syrop klonowy dla osłody.…

              Czytaj dalej
            • CIASTO Z RABARBAREM

              Olga

                podwójnie cytrynowe, bez miksera Jeśli tak jak ja lubicie szybkie ciasta, bez konieczności wyciągania miksera i innych sprzętów, to ten przepis jest dla Was. Im krócej miesza się ciasto, tym bardziej wyrośnięte i pulchne. Połączenie cytryny i rabarbaru jest naprawdę pyszne. Poza skórką cytryny, która po roztarciu w palcach wydobywa…

                Czytaj dalej
              1 2 3 4 19