z ricottą, czekoladą i cytryną
Lubię przepisy z bananami i to uczucie niemaranowania jedzenia. Czarny banan, może i jest mało atrakcyjny, ale za to kryje w sobie bardzo słodki miąższ. Dlatego zamiast wyrzucać te niedoskonałe owoce do kosza, możemy wykorzystać je nie tylko do słynnego chlebka bananowego, ale również do placuszków śniadaniowych. Oddaję w Wasze ręce przepis na bananowe pancakes, do których użyłam ricotty, przez co ciasto jest bardzo delikatne. Nie martwcie się jeśli w Waszym osiedlowym sklepie nie znajdziecie włoskiego twarożku – z powodzeniem możecie go zastąpić jogurtem greckim. Wisienką na torcie w tym przepisie jest polewa czyli maślano-cytrynowy miód. Po takim śniadaniu dobry humor gwarantowany!
![](https://olgamaj.pl/wp-content/uploads/2023/02/IMG_7388-768x1024.jpg)
![](https://olgamaj.pl/wp-content/uploads/2023/02/IMG_7449-768x1024.jpg)
![](https://olgamaj.pl/wp-content/uploads/2023/02/IMG_7452-2-768x1024.jpg)
![](https://olgamaj.pl/wp-content/uploads/2023/02/IMG_7450-768x1024.jpg)
![](https://olgamaj.pl/wp-content/uploads/2023/02/page0-12-1-768x1024.jpg)
![](https://olgamaj.pl/wp-content/uploads/2023/02/IMG_7459-768x1024.jpg)