z przyprawami korzennymi i czekoladą w pastylkach
Przed Wami kolejny słodki, korzenny wypiek, który umila jesiennie dni. Tym razem z dynią i czekoladą. Do jego przygotowania najlepiej sprawdzi się dynia Hokkaido. Poza tym zaopatrzcie się w dobrą czekoladę – gorzką i białą. Ja do wypieków upodobałam sobie pastylki czekoladowe, które znajdziecie np. tutaj. Oczywiście, możecie je zastąpić czekoladą w tabliczce, jednak zachęcam użycie pastylek. Chlebek robi się 5 minut, pod warunkiem, że będziecie mieć pod ręką upieczoną i zmiksowaną na puree dynię. Szczęśliwie jego przyrządzenie nie wiąże się z górą naczyń do zmywania – potrzebne Wam będą tylko 2 miski i 2 mieszadełka. To co, do dzieła? 🎃
![](https://olgamaj.pl/wp-content/uploads/2022/11/IMG_3864-768x1024.jpg)
![](https://olgamaj.pl/wp-content/uploads/2022/11/IMG_3868-768x1024.jpg)
![](https://olgamaj.pl/wp-content/uploads/2022/11/IMG_3871-768x1024.jpg)
![](https://olgamaj.pl/wp-content/uploads/2022/11/IMG_3888-768x1024.jpg)
![](https://olgamaj.pl/wp-content/uploads/2022/11/IMG_3889-768x1024.jpg)
![](https://olgamaj.pl/wp-content/uploads/2022/11/IMG_3964-768x1024.jpg)
![](https://olgamaj.pl/wp-content/uploads/2022/11/IMG_3949-768x1024.jpg)
![](https://olgamaj.pl/wp-content/uploads/2022/11/IMG_3952-768x1024.jpg)
![](https://olgamaj.pl/wp-content/uploads/2022/11/IMG_3954-768x1024.jpg)