podwójnie cytrynowe, bez miksera
Jeśli tak jak ja lubicie szybkie ciasta, bez konieczności wyciągania miksera i innych sprzętów, to ten przepis jest dla Was. Im krócej miesza się ciasto, tym bardziej wyrośnięte i pulchne. Połączenie cytryny i rabarbaru jest naprawdę pyszne. Poza skórką cytryny, która po roztarciu w palcach wydobywa z siebie obłędny aromat, nasączamy ciasto syropem z cytryny. Jego przygotowanie jest dziecinnie proste – wystarczy połączyć świeżo wyciśnięty sok z cytryny z cukrem i podgrzać. Ciasto idealnie komponuje się z filiżanką herbaty. Tak smakuje wiosna!
![](https://olgamaj.pl/wp-content/uploads/2024/05/IMG_2439-768x1024.jpg)
![](https://olgamaj.pl/wp-content/uploads/2024/05/IMG_2484-768x1024.jpg)
![](https://olgamaj.pl/wp-content/uploads/2024/05/IMG_2467-768x1024.jpg)
![](https://olgamaj.pl/wp-content/uploads/2024/05/IMG_2507-768x1024.jpg)
![](https://olgamaj.pl/wp-content/uploads/2024/05/IMG_2542-1-768x1024.jpg)
![](https://olgamaj.pl/wp-content/uploads/2024/05/IMG_2494-768x1024.jpg)
![](https://olgamaj.pl/wp-content/uploads/2024/05/IMG_2806-768x1024.jpg)
![](https://olgamaj.pl/wp-content/uploads/2024/05/IMG_2805-768x1024.jpg)
![](https://olgamaj.pl/wp-content/uploads/2024/05/IMG_2568-768x1024.jpg)
![](https://olgamaj.pl/wp-content/uploads/2024/05/IMG_2664-768x1024.jpg)