cynamonowe z jagodami i śmietaną
Tosty francuskie w cynamonowej odsłonie z dużą ilością jagód i kleksami kwaśnej śmietany. Robi się je w try miga – wystarczy zanurzyć kromki chałki w mieszance jajek i mleka, posypać cukrem z cynamonem i usmażyć. Najlepiej użyć czerstwego pieczywa – poza chałką sprawdzi się też brioche, ciasto drożdżowe, a nawet croissanty. To naprawdę pyszny sposób na niemarnowanie żywności. Spróbujecie?
![](https://olgamaj.pl/wp-content/uploads/2023/07/IMG_5104-768x1024.jpg)
![](https://olgamaj.pl/wp-content/uploads/2023/07/IMG_5073-768x1024.jpg)
![](https://olgamaj.pl/wp-content/uploads/2023/07/IMG_5092-768x1024.jpg)
![](https://olgamaj.pl/wp-content/uploads/2023/07/IMG_5242-768x1024.jpg)
![](https://olgamaj.pl/wp-content/uploads/2023/07/IMG_5245-768x1024.jpg)
![](https://olgamaj.pl/wp-content/uploads/2023/07/IMG_5153-768x1024.jpg)
![](https://olgamaj.pl/wp-content/uploads/2023/07/IMG_5169-768x1024.jpg)
![](https://olgamaj.pl/wp-content/uploads/2023/07/IMG_5183-768x1024.jpg)
![](https://olgamaj.pl/wp-content/uploads/2023/07/IMG_5217-768x1024.jpg)