pistacjami i cytryną w sosie parmezanowm
Sezon na szparagi trwa w najlepsze. W mojej kuchni pojawiły się już w zupie, tarcie, na tostach no i oczywiście w makaronie. Chyba nie muszę dodawać, że to właśnie w tym ostatnim wydaniu lubię je najbardziej? Oto przepis na prosty, szybki i przepyszny obiad ze szparagami i makaronowymi wstążkami w roli głównej. Dodatek skórki cytryny nadaje temu daniu świeżości, pistacje chrupkości, a słodka śmietanka z aromatycznym parmezanem obkleja całość tak, że ślinka cieknie. Ciekawa jestem w jakim wydaniu Wy najbardziej lubicie szparagi…
![](https://olgamaj.pl/wp-content/uploads/2022/05/IMG_7526-768x1024.jpg)
![](https://olgamaj.pl/wp-content/uploads/2022/05/596796F1-2B97-4A44-A7FC-FBFD99030354.jpeg)