z jabłkiem i skyrem waniliowym
Omlet szarlotka z jabłkiem. Dzięki dodatkowi skyru wychodzi delikatny, wystarczająco słodki, a do tego ma więcej białka. W smaku przypomina placki z jabłkami. Robi się praktycznie sam, tylko podczas smażenia trzeba uzbroić się w cierpliwość. Czynność ta zajmuje około 10 minut, ale dla efektu końcowego, warto trochę poczekać. Jeśli jesteście ciekawi jak wypada makro, to zjedźcie na sam dół strony. Smacznego!






2 Komentarze
Sikora
24 czerwca 2025 at 09:59
Jak obrócić tego omleta?
Olga
9 lipca 2025 at 20:25
Ja obracam łopatką, robię to ostrożnie, żeby omlet się nie rozwalił 🙂 ale można wspomóc się talerzem – nakryć omlet talerzem, ostrożnie przewrócić patelnię z omletem „do góry nogami”, tak aby omlet znalazł się na talerzu. Następnie zsunąć omlet z talerza z powrotem na patelnię i smażyć z drugiej strony.