z serkiem Philadelpia na słodkiej chałce
Dzisiejsze śniadanie, to odmiana dla owsianki czy jaglanki, które zwykle jadam. Szybka i prosta w przygotowaniu pasta z awokado z dodatkiem kremowego serka. Podałam ją na kromkach drożdżowej chałki w towarzystwie jajka na miękko. Sprawdzi się też jajko sadzone czy w koszulce. Ważne, żeby żółtko było płynne. Jeśli tak jak ja, jesteście fanami łączenia słodkiego pieczywa z wytrawnymi dodatkami, to koniecznie wypróbujcie dzisiejszy przepis. Udanego sobotniego poranka!



Ciekawa jestem czy macie swój sprawdzony sposób na idealne jajka na miękko. Ja dbam o to, by jajka przed gotowaniem miały temperaturę pokojową. Wkładam je na gotującą się wodę i ze stoperem w ręce pilnuję czasu. Jajka w rozmiarze M (53-63 g) gotuję dokładnie 4,5 minuty. Po tym czasie wyciągam je z wrzątku i przelewam zimną wodą.



6 Komentarze
Kasia
19 lutego 2022 at 09:47
Polecam tez paste jajeczna z awokado 🤩 jakiś czas temu zaczęłam robić i jest genialna. Składniki:
– jajko na miękko x2
– dojrzałe awokado
– suszony czosnek
– wędzona papryka
– cayenne
– sól
Wszystko blendujemy razem – warto podać ze szczypiorem/cebulka dymka/większa ilością cayenne lub chrupiącym plastrem boczku. Jak chcemy więcej białka w paście to można dodać łyżek/dwie skyru. Niebo w gębie!
Olga
19 lutego 2022 at 10:43
Też robię czasem pastę z awokado i jajek, ale z nieco innymi składnikami. Dziękuję za przepis ☺️
paula
22 lutego 2022 at 11:29
uwielbiam awokado 💚
Olga
22 lutego 2022 at 12:46
Zrobię Ci kiedyś takie śniadanko 🥑💛
beata
25 lutego 2022 at 14:15
Pyszności 💚 Zestawienie smaku i zdrowia doskonałe 👩🍳
Olga
25 lutego 2022 at 15:03
Dziękuję 💚🥑😘