z gruszką na jogurcie greckim
Oto placuszki w zdrowszej odsłonie – bez cukru, z dodatkiem mąki orkiszowej pełnoziarnistej. Są puszyste i tak delikatne, że rozpływają się w ustach. Do ich przygotowania użyłam dojrzałej gruszki, która dała wystarczająco dużo słodyczy, dlatego obyło się bez cukru. Podałam je z kwaśnymi wiśniami, które miałam akurat w zamrażarce, ale śmiało można je serwować bez niczego. Jeśli macie ochotę na nieco więcej słodyczy posypcie je cukrem pudrem albo polejcie syropem klonowym. No i może od razu zróbcie podwójną porcję, bo znikają w mgnieniu oka 👻
![](https://olgamaj.pl/wp-content/uploads/2023/01/IMG_6686-768x1024.jpg)
![](https://olgamaj.pl/wp-content/uploads/2023/01/IMG_6663-768x1024.jpg)
![](https://olgamaj.pl/wp-content/uploads/2023/01/IMG_6683-768x1024.jpg)
![](https://olgamaj.pl/wp-content/uploads/2023/01/IMG_6691-768x1024.jpg)
![](https://olgamaj.pl/wp-content/uploads/2023/01/IMG_6689-768x1024.jpg)