z serkiem i łososiem wędzonym
Yorkshire pudding to słynne danie pochodzące z kuchni angielskiej. Tradycyjnie podaje się je na niedzielny obiad w towarzystwie mięsnych sosów, ziemniaków i warzyw. Sam pudding swoim składem przypomina ciasto naleśnikowe – są w nim jajka, mleko i mąka. Różni się natomiast sposobem przygotowania – ciasto wylewa się nie na patelnię, a na formę do pieczenia i wstawia do piekarnika. Najpierw jednak trzeba mocno rozgrzać olej. Ważne jest też, żeby jajka miały temperaturę pokojową, a mleko było lekko ciepłe. Wszystko dokładnie opisałam poniżej. Postępujcie zgodnie z przepisem, a efekt powali na kolana wszystkich domowników. Spróbujecie?
![](https://olgamaj.pl/wp-content/uploads/2023/01/IMG_6104-2-768x1024.jpg)
![](https://olgamaj.pl/wp-content/uploads/2023/01/IMG_6888-768x1024.jpg)
![](https://olgamaj.pl/wp-content/uploads/2023/01/IMG_6889-768x1024.jpg)
![](https://olgamaj.pl/wp-content/uploads/2023/01/IMG_6891-768x1024.jpg)
![](https://olgamaj.pl/wp-content/uploads/2023/01/IMG_6892-768x1024.jpg)
![](https://olgamaj.pl/wp-content/uploads/2023/01/IMG_6890-768x1024.jpg)
![](https://olgamaj.pl/wp-content/uploads/2023/01/IMG_6885-768x1024.jpg)
3 Komentarze
Beata
2 marca 2023 at 11:23
😍
Ania
21 maja 2023 at 10:12
Same yorkshire pudding zrobiłam już kilka razy, ale zawsze na słodko! Muszę w końcu zebrać się na te z łososiem, które pokazujesz w tym przepisie ❤️
Olga
22 maja 2023 at 16:01
Koniecznie! 🙂