z bananem, masłem orzechowym i gorzką czekoladą
O tej porze roku stawiam na rozgrzewające i sycące śniadania. Jednym z nich jest pieczona owsianka z dodatkiem banana i masła orzechowego. Jej sposób wykonania jest prosty i szybki. Owsianka w takiej formie to pyszna alternatywa dla tej klasycznej, gotowanej.

Dodatek zmiksowanego jabłka sprawia, że owsianka jest mięciutka i wilgotna. Dla wzmocnienia odporności dodaję do niej cynamon, a dla osłody miód.



Pieczona owsianka smakuje równie dobrze tuż po wyjęciu z piekarnika jak i na zimno. Podaję ją z kleksem ulubionego jogurtu. Jestem pewna, że do tej wersji przekonają się wszyscy domownicy!

8 Komentarze
Joanna
5 lutego 2022 at 20:39
Pyszna!!! Zrobiła mi dziś dzień ❤️
Olga
6 lutego 2022 at 19:23
Super! Cieszę się, że smakowało 🙂
Żaneta
8 lutego 2022 at 15:26
Palce lizać! Smakuje jak ciasto 😋Zachęcam do spróbowania 🙂
Olga
8 lutego 2022 at 15:31
Cieszę się, że smakowało! Na zdrowie 🥰
Kasia
15 lutego 2022 at 17:19
Zawsze chciałam zrobić pieczoną owsiankę, ale nie było mi po drodze. Zmotywowałaś mnie i było warto:) nawet mężowi smakowało 🙂
Olga
15 lutego 2022 at 17:51
Ale fajnie! Cieszę się, że Wam smakowało ☺️ Ściskam!
Karola
17 marca 2022 at 00:34
Ta owsinka zagościła u mnie na stałe, prosta w przygotowaniu a taaaaka pyszna ! polecam, mniam !
Olga
17 marca 2022 at 07:46
Już niedługo kolejne odsłony pieczonej owsianki 🥣