z kremową ricottą i parmezanem
Długo wyczekiwany sezon na szparagi w pełni. Wszyscy wielbiciele zielonych łodyżek na pokład! Czas zakasać rękawy i przygotować pyszną tartę szparagową. Jeśli nie macie za wiele czasu, możecie zrobić wersję przyspieszoną i zamiast własnego ciasta, skorzystać z kupnego – sprawdzi się tu ciasto francuskie. W przypadku farszu nie ma drogi na skróty, a to dlatego, że robi się go błyskawicznie i nie trzeba wielu składników – szparagi, ricotta, parmezan, jajka, sól, pieprz. To wszystko. No chyba, że lubicie cytrusowe nuty to polecam dodatkowo zetrzeć do środka nieco skórki z cytryny. Tartę możecie serwować zarówno na ciepło jak i na zimno. Doskonale sprawdza się na wiosennym pikniku 💚
![](https://olgamaj.pl/wp-content/uploads/2023/05/IMG_2001-768x1024.jpg)
![](https://olgamaj.pl/wp-content/uploads/2023/05/IMG_1903-768x1024.jpg)
![](https://olgamaj.pl/wp-content/uploads/2023/05/IMG_1889-768x1024.jpg)
![](https://olgamaj.pl/wp-content/uploads/2023/05/IMG_1907-768x1024.jpg)
![](https://olgamaj.pl/wp-content/uploads/2023/05/IMG_2003-768x1024.jpg)
![](https://olgamaj.pl/wp-content/uploads/2023/05/IMG_2010-edited-scaled.jpg)