z mleczkiem kokosowym, imbirem i chili
Oto przed Wami prosty, pyszny, rozgrzewający krem z dyni. Idealny na chłodniejsze dni. Dodatek mleczka kokosowego nadaje mu orientalny charakter. Imbir, czosnek i chili mają cudowne właściwości rozgrzewające. Dynia, oprócz tego, że jest niskokaloryczna i lekkostrawna, działa łagodząco i regenerująco na przewód pokarmowy. Ja, zwykle krem z tego przepisu gotuję z podwójnej porcji, rozlewam do pojemniczków i zamrażam. Danie w sam raz, po powrocie z długiego, zimnego spaceru. Gorąco polecam!
![](https://olgamaj.pl/wp-content/uploads/2022/11/IMG_4089-768x1024.jpg)
![](https://olgamaj.pl/wp-content/uploads/2022/11/IMG_4093-768x1024.jpg)
![](https://olgamaj.pl/wp-content/uploads/2022/11/IMG_4100-768x1024.jpg)
![](https://olgamaj.pl/wp-content/uploads/2022/11/IMG_4111-768x1024.jpg)
![](https://olgamaj.pl/wp-content/uploads/2022/11/IMG_4124-768x1024.jpg)
![](https://olgamaj.pl/wp-content/uploads/2022/11/IMG_4125-768x1024.jpg)
1 Komentarze
Beata
9 listopada 2022 at 19:45
🧡