kokosowym z pastą curry, cukinią, pomidorkami i prażonym sezamem
O tej porze roku chętnie sięgam po rozgrzewającą pastę curry, w skład której wchodzą aromatyczne przyprawy takie jak: kurkuma, papryczka chili, cynamon, imbir, kumin, kolendra, trawa cytrynowa, czosnek, szalotka. Lubię ją łączyć z mleczkiem kokosowym, warzywami i roślinami strączkowymi. Do tego ryż lub makaron ryżowy i mamy trochę egzotyki w środku zimy. Zapraszam Was na pyszny, nieskomplikowany obiad, który rozgrzewa, a do tego robi się w try miga!

Przed podaniem danie posypujemy sezamem, koniecznie wcześniej uprażonym.

6 Komentarze
Maria
3 lutego 2022 at 12:06
Wygląda pięknie i pysznie 🙂 Na pewno chętnie zrobię, bo również uwielbiam zimą takie rozgrzewające potrawy
Olga
3 lutego 2022 at 12:50
Koniecznie daj znać jak wyszło 🙂
Pati
17 lutego 2022 at 16:36
Właśnie się gotuje, dodałam jedynie odrobinę sosu rybnego, bo to mój must have w curry. Bardzo moje smaki, tylko prawie pomidorków nie dodałam, bo zabrakło w krokach przygotowania 😉
Olga
17 lutego 2022 at 16:51
Super! Daj znać jak smakowało ☺️ A i dziękuję za zwrócenie uwagi, już poprawiam 👩💻
Karola
17 marca 2022 at 00:43
to moj kolejny komentarz na tej stronie, a to dlatego, że te przepisy są łatwe w przygotowaniu i są super źródlem białka dla osób, które nie jedzą mięsa, powyższe danie gościło na moim stole już kilka razy, generalnie testuje przepis za przepisem, a do niektórych wracam kilkukrotnie 😛 Pasuje mi ten styl gotowania, OLGA czekam na WIECEJ ! 😀
Olga
17 marca 2022 at 07:44
❤️ kolejne przepisy już wkrótce!
Komentowanie wyłączone