• KASZOTTO SZPARAGOWE

    Olga
    • Prep time:

    z suszonymi pomidorami i ciecierzycą Kolejny pomysł jak wykorzystać szparagi. Tym razem to pomysł na szybki i pożywny obiad w wersji wegańskiej. Jeśli chcecie możecie wzbogacić go serem – sprawdzi się feta czy parmezan. Sami zdecydujcie. Skoro już mowa o wyborach – ja do swojego kaszotto użyłam kaszy pęczak, ale Wy…

    Czytaj dalej
  • TARTA SZPARAGOWA

    Olga

      z kremową ricottą i parmezanem Długo wyczekiwany sezon na szparagi w pełni. Wszyscy wielbiciele zielonych łodyżek na pokład! Czas zakasać rękawy i przygotować pyszną tartę szparagową. Jeśli nie macie za wiele czasu, możecie zrobić wersję przyspieszoną i zamiast własnego ciasta, skorzystać z kupnego – sprawdzi się tu ciasto francuskie. W…

      Czytaj dalej
    • OWSIANKA TIRAMISU

      Olga

        z czekoladą i nasionami chia Owsianka Tiramisu to dla mnie odpowiedź na pytanie – „Jak dobrze zacząć dzień?”. Nie nastawiajcie się, że będzie smakować jak włoski deser, choć na pierwszy rzut oka, do złudzenia go przypomina. Poza bardzo apetycznym wyglądem, owsiankę z tiramisu łączy składnik, którego o poranku nigdy za…

        Czytaj dalej
      • TOFU W SOSIE ORZECHOWYM

        Olga

          wege obiad w 15 minut Jeśli, tak jak ja, lubicie tajskie smaki, to koniecznie spróbujcie to danie. Patrząc na listę składników, przepis może wydawać się skomplikowany, ale nic bardziej mylnego – jest prosty i szybki. Polecam przed zabraniem się za gotowanie, przeczytać wnikliwie każdy krok, a wszystko pójdzie jak z…

          Czytaj dalej
        • DONUTY OWSIANE

          Olga

            z bananem i masłem orzechowym Donuty czyli pączki z dziurką w zdrowszej odsłonie. Są naprawdę pyszne, a ich przygotowanie zajmuje zaledwie 20 minut – 5 minut mieszania plus 15 minut pieczenia. Później pozostaje kwestia dekoracji – tutaj zachęcam do zaangażowania najmłodszych domowników. Dekorowanie donutów to fajna zabawa i miły sposób…

            Czytaj dalej
          • PLACUSZKI TWAROGOWE

            Olga

              z bananem i cynamonem z dodatkiem mąki pełnoziarnistej Lubię zaczynać dzień od pysznego i pożywnego śniadania. W takim śniadaniowym repertuarze, oprócz owsianek, pieczonych naleśników czy omletów nie może zabraknąć placuszków. Wbrew pozorom są szybkie i proste w przygotowaniu, a to bez cienia wątpliwości doceni każda osoba wydelegowana do robienia śniadań.…

              Czytaj dalej
            1 8 9 10 11 12 19