z jabłkami, serkiem wiejskim i cynamonem
To już trzeci przepis na moim blogu na placuszki z jabłkami. Przyznaję, że to moje ulubione danie z kategorii comfort food. Dlatego stworzyłam już kilka różnych wersji – ostatnio ze skyrem, dzisiaj z serkiem wiejskim, który akurat miałam pod ręką. W przepisie użyłam mąki orkiszowej jasnej, ale możecie użyć zwykłej pszennej. A jeśli nie jesteście wielkimi fanami cynamonu, to go po prostu pomińcie. Racuszki robi się bardzo szybko – jak sama nazwa wskazuje i oprócz smaku, to dobry argument, żeby zaserwować je na śniadanie i zacząć dzień od przyjemności…♡

Moja propozycja podania – cukier puder, kleks serka waniliowego, duszone śliwki i wiórki czekolady.

Wszystko czego potrzeba do przygotowania racuszków.


Work in progress.


2 Komentarze
Agnieszka
27 września 2024 at 18:28
Bardzo dobre, na pewno tu wrócę 😊
Olga
27 września 2024 at 23:03
Super, cieszę się bardzo, że smakowały 🥰 Zapraszam po więcej przepisów 👩🏼🍳