z jabłkami, serkiem wiejskim i cynamonem
To już trzeci przepis na moim blogu na placuszki z jabłkami. Przyznaję, że to moje ulubione danie z kategorii comfort food. Dlatego stworzyłam już kilka różnych wersji – ostatnio ze skyrem, dzisiaj z serkiem wiejskim, który akurat miałam pod ręką. W przepisie użyłam mąki orkiszowej jasnej, ale możecie użyć zwykłej pszennej. A jeśli nie jesteście wielkimi fanami cynamonu, to go po prostu pomińcie. Racuszki robi się bardzo szybko – jak sama nazwa wskazuje i oprócz smaku, to dobry argument, żeby zaserwować je na śniadanie i zacząć dzień od przyjemności…♡
![](https://olgamaj.pl/wp-content/uploads/2022/12/IMG_5563-768x1024.jpg)
Moja propozycja podania – cukier puder, kleks serka waniliowego, duszone śliwki i wiórki czekolady.
![](https://olgamaj.pl/wp-content/uploads/2022/12/IMG_5691-768x1024.jpg)
Wszystko czego potrzeba do przygotowania racuszków.
![](https://olgamaj.pl/wp-content/uploads/2022/12/IMG_5693-768x1024.jpg)
![](https://olgamaj.pl/wp-content/uploads/2022/12/IMG_5694-768x1024.jpg)
Work in progress.
![](https://olgamaj.pl/wp-content/uploads/2022/12/IMG_5629-768x1024.jpg)
![](https://olgamaj.pl/wp-content/uploads/2022/12/IMG_5569-768x1024.jpg)