• BISCOFF BAKED OATS

    Olga

      owsianka pieczona z obłędnym kremem Lotus Czy są tu jacyś fani słynnych belgijskich ciasteczek Lotus albo amatorzy karmelowo-korzennych smaków? Jeśli tak, to mam dla Was przepis na proste, szybkie i obłędne śniadanie, które wprawi Was w doskonały nastrój. Polecam szczególnie jesienią, kiedy za oknem szaro i deszczowo. Zaopatrzcie się w…

      Czytaj dalej
    • PLACKI Z JABŁKAMI

      Olga

        na skyrze, szybkie i pyszne śniadanie Placki z tartym jabłkiem to mój smak z dzieciństwa. Ich przygotowanie zawsze wydawało mi się czasochłonne. Nic bardziej mylnego. Postanowiłam zrobić je na śniadanie i przekonać się czy naprawdę zabierają aż tyle czasu. Zrobienie ciasta zajmuje 2 minuty, razem ze smażeniem około 10 minut.…

        Czytaj dalej
      • MUFFINY ŚNIADANIOWE

        Olga

          z płatkami owsianymi, borówkami i cytryną Oto zdrowsza wersja klasycznych muffin – z dodatkiem namoczonych płatków owsianych, mniejszą ilością mąki i cukrem kokosowym. Idealne na śniadanie czy jako przekąska. Zamknięte w szczelnym pojemniku nadają się do zjedzenia przez 2-3 dni. Wg mnie smakują lepiej następnego dnia. Upieczcie je sobie i…

          Czytaj dalej
        • KOKTAJL NA TRAWIENIE

          Olga

            ananasowo-malinowy z chia i mlekiem kokosowym Ten koktajl to istna bomba błonnika. Zawiera go aż 12,5 g czyli połowę dziennego zapotrzebowania. Do jego przygotowania potrzebne są tylko 4 składniki: świeży lub mrożony ananas, maliny, nasiona chia i mleko kokosowe. Poza tym blender i koktajl gotowy. Polecam go jako śniadanie lub…

            Czytaj dalej
          • MOJE IDEALNE NALEŚNIKI

            Olga

              delikatne, bardzo puszyste i pachnące wanilią Jak zrobić naleśniki wie chyba każdy, a jednak przepis, który udostępniłam jakiś czas temu na moim instagramowym profilu wywołał lawinę wiadomości od bacznych Obserwujących, że jest on genialny. Jedna z wiadomości brzmiała tak: „Hej! Niedawno wrzuciłaś przepis na naleśniki i zescreenowałam go, bo niby…

              Czytaj dalej
            • WŁOSKA BABKA NA OLIWIE

              Olga

                ze skórką pomarańczy i groszkami czekoladowymi Spotkaliście się kiedyś ze słowem „ciambella”? Podpowiem, że do spotkania mogło dojść we włoskiej cukierni albo włoskim barze, bo to właśnie w tych miejscach serwują ciambelle czyli coś co ma dziurkę i może być to tłuściutki pączek czy oponka, ale też pięknie wyrośnięte ciasto,…

                Czytaj dalej
              1 12 13 14 15 16 19