• FIT BOUNTY

    Olga

      nocna, kremowa owsianka z czekoladową skorupką Batonik Bounty był jednym z tych batoników, po które jako dziecko sięgałam częściej niż po inne. Od tamtej pory lubię wszystko co koksowe. W dorosłym wieku dokonuję jednak bardziej świadomych wyborów i na co dzień stawiam na zdrowsze alternatywy sklepowych słodyczy, jak na przykład…

      Czytaj dalej
    • CARBONARA SZPARAGOWA

      Olga

        w wersji wege, gotowa w 10 minut Biegnijcie po szparagi zanim znikną z warzywniaków i zróbcie sobie włoską ucztę. Oto Spaghetti alla Carbonara w sezonowo-wege wydaniu. To danie robi się błyskawicznie, a do jego przygotowania potrzeba zaledwie 5 składników. Znika równie szybko. Buon Appetito!

        Czytaj dalej
      • CZEKOLADOWY NALEŚNIK

        Olga

          z pieca z truskawkami i serkiem waniliowym Naleśnik z pieca czyli słynne Dutch Baby w wersji z gorzką czekoladą. Puszysty z chrupiącymi brzegami, idealnie komponuje się z serkiem waniliowym i truskawkami. Oto mój przepis na letnie, leniwe śniadanie. Ze specjalną dedykacją dla wszystkich miłośników czekolady. * * *

          Czytaj dalej
        • OWSIANKA RAFFAELLO

          Olga

            z białą czekoladą i malinami, bez gotowania Owsianka bez gotowania czyli owsianka nocna to dziecinnie proste, szybkie, a przy tym pożywne śniadanie. Wystarczy umieścić wszystkie składniki w jednym naczyniu, wymieszać i odstawić na noc do lodówki. Prościej się nie da! Polecam szczególnie tym, którzy nie mają za wiele czasu na przygotowywanie…

            Czytaj dalej
          • PIECZONA OWSIANKA

            Olga

              z truskawkami, białą czekoladą i kwaśną śmietaną Lubię pieczone owsianki za to, że smakują jak deser, a tak naprawdę są zdrowym, pożywnym posiłkiem. Do dzisiejszej przemyciłam trochę „grzeszków” w postaci białej czekolady i kwaśnej śmietany. Najważniejsze, żeby we wszystkim odnaleźć balans, nie tylko smakowy…Zatem zapraszam na pyszne, dziecinnie proste, a do tego idealnie…

              Czytaj dalej
            • TARTA RABARBAROWA

              Olga

                z włoskim kremem budyniowym (crema pasticcera) Kolejna obowiązkowa, sezonowa pozycja – ciasto z rabarbarem. Z włoskim akcentem, moim ulubionym kremem pasticcera czyli kremem cukierniczym, który przypomina domowy budyń. Przygotowuje się go z mleka, żółtek i cukru. Włosi, do jego zagęszczenia używają najczęściej skrobi kukurydzianej (włoska nazwa to maizena), ale sprawdzi…

                Czytaj dalej
              1 12 13 14 15 16 18