• WŁOSKA BABKA NA OLIWIE

    Olga

      ze skórką pomarańczy i groszkami czekoladowymi Spotkaliście się kiedyś ze słowem „ciambella”? Podpowiem, że do spotkania mogło dojść we włoskiej cukierni albo włoskim barze, bo to właśnie w tych miejscach serwują ciambelle czyli coś co ma dziurkę i może być to tłuściutki pączek czy oponka, ale też pięknie wyrośnięte ciasto,…

      Czytaj dalej
    • FLUFFY JAPANESE PANCAKES

      Olga

        najbardziej puszyste pankejki na całym świecie Fluffy Japanese Pancakes możecie też spotkać pod nazwą Japanese Soufflé Pancakes. Są delikatne i lekkie jak chmurka. Daję sobie ręce uciąć, że to będą najbardziej puszyste placuszki w Waszym życiu. Przepis, którym się z Wami dzielę nie zawiera proszku do pieczenia. Niesamowitą puszystość uzyskacie…

        Czytaj dalej
      • PLACKI JAGODZIANKOWE

        Olga

          z białym serem i skórką cytryny Sezon jagodowy w pełni, dlatego zapraszam Was na pyszne śniadanie – puszyste placki jagodowo-serowe, pachnące cytryną, podane z syropem klonowym i masłem. Rozpływają się w ustach. Sprawdźcie sami! Ze specjalną dedykacją dla fanów wszelkich placuszków i słodkich śniadań. Do przygotowania tych placków polecam użyć…

          Czytaj dalej
        • TOSTY FRANCUSKIE

          Olga

            z masłem orzechowym, dżemem i bananem Stworzyłam przepis łączący tosty francuskie, ulubioną kanapkę Elvisa Presleya i słynną, amerykańską parę PB&J czyli masło orzechowe z dżemem. Efekt przeszedł moje oczekiwania. Ten mój tost jest mięciutki w środku z chrupiącą skorupką na zewnątrz i do tego robi się go bardzo szybko. Polecam…

            Czytaj dalej
          • FIT BOUNTY

            Olga

              nocna, kremowa owsianka z czekoladową skorupką Batonik Bounty był jednym z tych batoników, po które jako dziecko sięgałam częściej niż po inne. Od tamtej pory lubię wszystko co koksowe. W dorosłym wieku dokonuję jednak bardziej świadomych wyborów i na co dzień stawiam na zdrowsze alternatywy sklepowych słodyczy, jak na przykład…

              Czytaj dalej
            • CARBONARA SZPARAGOWA

              Olga

                w wersji wege, gotowa w 10 minut Biegnijcie po szparagi zanim znikną z warzywniaków i zróbcie sobie włoską ucztę. Oto Spaghetti alla Carbonara w sezonowo-wege wydaniu. To danie robi się błyskawicznie, a do jego przygotowania potrzeba zaledwie 5 składników. Znika równie szybko. Buon Appetito!

                Czytaj dalej
              1 13 14 15 16 17 19