• TOFU W SOSIE CURRY

    Olga

      z makaronem ryżowym i orzechami ziemnymi Zdaje się, że z tego przepisu skorzystają tylko fani tofu, choć chciałabym zachęcić do jego wypróbowania także tofu sceptyków. A może są tutaj osoby, które z jakiegoś powodu zrezygnowały z jedzenia mięsa i szukają pomysłów na dania z ich zamiennikiem? Tak czy siak, zapraszam…

      Czytaj dalej
    • PASTA Z AWOKADO

      Olga

        z serkiem Philadelpia na słodkiej chałce Dzisiejsze śniadanie, to odmiana dla owsianki czy jaglanki, które zwykle jadam. Szybka i prosta w przygotowaniu pasta z awokado z dodatkiem kremowego serka. Podałam ją na kromkach drożdżowej chałki w towarzystwie jajka na miękko. Sprawdzi się też jajko sadzone czy w koszulce. Ważne, żeby…

        Czytaj dalej
      • OWSIANKA CZEKOLADOWA

        Olga

          z wiśniami w syropie i kokosem Owsianka wielu osobom kojarzy się z papką, na której myśl robi się niedobrze. Jeśli znacie kogoś takiego, to na początek owsiankowej przygody, ugotujcie mu owsiankę czekoladową. Użyjcie do tego dobrej, gorzkiej czekolady i niech to będzie prawdziwa uczta. Spodziewajcie się pytania o dokładkę! Owsianka…

          Czytaj dalej
        • JAGLANKA MARCHEWKOWA

          Olga

            na mleku kokosowym z mango, cynamonem i migdałami Zima nie odpuszcza. Za oknem pada śnieg, a brak słońca chyba już wszystkim daje się we znaki. Dlatego dzisiaj zapraszam Was na mini egzotyczne śniadanie, które wzmacnia osłabiony i wychłodzony organizm, a do tego poprawia humor. Spróbujcie sami! Marchewka dodaje tej jaglance…

            Czytaj dalej
          • PIECZONA OWSIANKA

            Olga

              z bananem, masłem orzechowym i gorzką czekoladą O tej porze roku stawiam na rozgrzewające i sycące śniadania. Jednym z nich jest pieczona owsianka z dodatkiem banana i masła orzechowego. Jej sposób wykonania jest prosty i szybki. Owsianka w takiej formie to pyszna alternatywa dla tej klasycznej, gotowanej. Dodatek zmiksowanego jabłka…

              Czytaj dalej
            • CIECIERZYCA W MLECZKU

              Olga

                kokosowym z pastą curry, cukinią, pomidorkami i prażonym sezamem O tej porze roku chętnie sięgam po rozgrzewającą pastę curry, w skład której wchodzą aromatyczne przyprawy takie jak: kurkuma, papryczka chili, cynamon, imbir, kumin, kolendra, trawa cytrynowa, czosnek, szalotka. Lubię ją łączyć z mleczkiem kokosowym, warzywami i roślinami strączkowymi. Do tego…

                Czytaj dalej
              1 16 17 18 19