• MAKARON W SOSIE DYNIOWYM

    Olga

      z wędzonym żółtym serem i szałwią Makaron zanurzony w bardzo kremowym sosie dyniowym. Jest wyraźny w smaku dzięki dodatkowi wędzonego sera. Jeśli chcecie możecie go zastąpić innym żółtym serem lub aromatycznym parmezanem. Ostre płatki chili idealnie łączą się ze słodką dynią, a świeża szałwia razem z gałką muszkatołową stawiają kropkę…

      Czytaj dalej
    • JABŁKOWE DUTCH BABY

      Olga

        z sosem cynamonowym i pekanami Kolejne Dutch Baby do kolekcji – tym razem z plasterkami jabłka, pysznym sosem cynamonowym i prażonymi pekanami. To połączenie smaków jest po prostu doskonałe. Zróbcie i przekonajcie się sami. * * *

        Czytaj dalej
      • NOCNA OWSIANKA DYNIOWA

        Olga
        • Prep time:

        z cynamonem i nasionami chia Ekspresowe śniadanie w dwóch krokach czyli owsianka nocna. Tym razem w jesiennej odsłonie z puree dyniowym (przepis znajdziecie tutaj), cynamonem i nasionami chia. Wyśmienicie smakuje podana z jogurtem greckim, domową granolą kokosową (przepis znajdziecie tutaj) i masłem orzechowym. Jestem pewna, że to śniadanie umili Wasz…

        Czytaj dalej
      • WEGE CHIŃSZCZYZNA

        Olga

          obiad gotowy w 15 minut Dzisiejsze danie to prawdziwa gratka dla fanów orientalnych smaków. Przepis jest naprawdę prosty i szybki – przygotowanie sosu zajmuje tyle czasu ile ugotowanie ryżu. Wszystko robi się w międzyczasie. Spróbujcie i przekonajcie się sami! * * *

          Czytaj dalej
        • OWSIANKA Z CHIA

          Olga

            z tartym jabłkiem i cynamonem Ciepła owsianka to jedno z moich ulubionych śniadań, zwłaszcza w okresie jesienno-zimowym. Poza tym, że jest smaczna, przyjemnie rozgrzewa i potrafi być naprawdę sycąca – ważne, żeby nie zabrakło w niej porcji zdrowych tłuszczów. W dzisiejszej propozycji znalazły się nasiona chia, masło orzechowe i orzechy…

            Czytaj dalej
          • DYNIOWE LENIWE

            Olga

              z masłem, cukrem i cynamonem Dyniowe leniwe czyli comfort food w jesiennym wydaniu. Mięciutkie kluseczki z dodatkiem puree dyniowego, polane roztopionym masłem i oprószone cukrem z cynamonem. Idealne na obiad lub podwieczorek. Są naprawdę leniwe – przygotujcie tylko wcześniej puree z dyni (przepis znajdziecie tutaj). Już od samego patrzenia trudno…

              Czytaj dalej
            1 3 4 5 6 7 18