• CHLEBEK BANANOWY

    Olga

      zdrowsza wersja klasycznego chlebka bananowego Uwielbiam chlebek bananowy. I to uczucie wykorzystania mocno przejrzałych bananów, które zamiast wylądować w koszu na śmieci, lądują w cieście. Do tej pory korzystałam z przepisu, w którym była mąka pszenna i biały cukier. Postanowiłam, że tym razem zrobię chlebek w zdrowszej wersji – użyłam…

      Czytaj dalej
    • MALINOWY PUDDING CHIA

      Olga

        nocny pudding chia z malinami Nocny pudding chia to idealne śniadanie dla zabieganych. Wystarczy przed pójściem spać wyjąć miskę, nasypać nasiona chia, wlać mleko (w wersji malinowej mleko zmiksowane z malinami) i wstawić na całą noc do lodówki. Rano dodajemy jogurt, maliny, banana i ulubione dodatki. Świetnie sprawdzą się: domowa…

        Czytaj dalej
      • GRANOLA KOKOSOWA

        Olga

          z chipsami kokosa i orzechami Jestem pewna, że jak spróbujcie granoli z tego przepisu, to już nigdy nie sięgniecie po tę ze sklepu. Przyznaję się bez bicia – to moje pierwsze podejście do domowej granoli. Okazało się, że jest super prosta do zrobienia. Wystarczy wymieszać wszystkie składniki i wstawić do…

          Czytaj dalej
        • OMLET TWAROGOWY

          Olga

            z morelami w cynamonie i jogurtem Wystarczy kilka składników, żeby przygotować pyszne i pożywne śniadanie. Omlet twarogowy, bogaty w białko, w towarzystwie sezonowych owoców, to jedna z moich propozycji. Jeśli rano nie macie za wiele czasu, możecie pominąć etap ubijania białek. Rekomenduję jednak poświęcić te 2 minuty – dokładnie tylko…

            Czytaj dalej
          • MALINOWE DUTCH BABY

            Olga

              z cytryną i białą czekoladą Maliny, skórka z cytryny i biała czekolada to bardzo zgrane trio. Polecam sprawdzić na własnym podniebieniu, zwłaszcza w połączeniu z Dutch Baby – banalnie prostym (wbrew pozorom) naleśnikiem z pieca. Uwielbiają go wszyscy, bez wyjątku. Oto przepis na pyszny początek dnia. * * *

              Czytaj dalej
            • TOSTY FRANCUSKIE

              Olga

                cynamonowe z jagodami i śmietaną Tosty francuskie w cynamonowej odsłonie z dużą ilością jagód i kleksami kwaśnej śmietany. Robi się je w try miga – wystarczy zanurzyć kromki chałki w mieszance jajek i mleka, posypać cukrem z cynamonem i usmażyć. Najlepiej użyć czerstwego pieczywa – poza chałką sprawdzi się też…

                Czytaj dalej
              1 6 7 8 9 10 19