NOCNA OWSIANKA DYNIOWA

Olga

z cynamonem i nasionami chia

Ekspresowe śniadanie w dwóch krokach czyli owsianka nocna. Tym razem w jesiennej odsłonie z puree dyniowym (przepis znajdziecie tutaj), cynamonem i nasionami chia. Wyśmienicie smakuje podana z jogurtem greckim, domową granolą kokosową (przepis znajdziecie tutaj) i masłem orzechowym. Jestem pewna, że to śniadanie umili Wasz jesienny poranek.

* * *

Drukuj

NOCNA OWSIANKA DYNIOWA

  • Porcje: 1

Składniki:

  • 40 g płatków owsianych
  • 2 łyżki puree z dyni (około 50 g)
  • 1/2 szklanki mleka migdałowego
  • 1 łyżka syropu klonowego
  • 1 łyżeczka nasion chia
  • 1/2 łyżeczki cynamonu
  • szczypta soli

Dodatki:

  • jogurt naturalny/grecki/skyr
  • domowa granola
  • masło orzechowe
  • cynamon

Jak to zrobić:

  • W naczyniu umieszczamy wszystkie składniki, mieszamy, zamykamy szczelnie i odstawiamy na całą noc do lodówki.

  • Rano przekładamy owsiankę do szklanki/słoika, nakładamy jogurt, domową granolę, masło orzechowe i posypujemy cynamonem. 

Skomentuj

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Poprzedni przepis Następny przepis