• SZYBKIE RACUSZKI

    Olga

      z jabłkami, serkiem wiejskim i cynamonem To już trzeci przepis na moim blogu na placuszki z jabłkami. Przyznaję, że to moje ulubione danie z kategorii comfort food. Dlatego stworzyłam już kilka różnych wersji – ostatnio ze skyrem, dzisiaj z serkiem wiejskim, który akurat miałam pod ręką. W przepisie użyłam mąki…

      Czytaj dalej
    • OWSIANKA BROWNIE Z PIECA

      Olga

        z bananem, masłem orzechowym i cynamonem Pieczona owsianka to jedno z moich ulubionych śniadań, zwłaszcza o tej porze roku. Dzisiejsza propozycja, nie dość, że Was rozgrzeje i doda energii, to jeszcze otuli niczym ciepły koc. Dodałam do niej szczyptę cynamonu, porządną łyżkę masła orzechowego i wystarczającą ilość kakao, żeby poprawić…

        Czytaj dalej
      • ZUPA KREM Z DYNI

        Olga

          z mleczkiem kokosowym, imbirem i chili Oto przed Wami prosty, pyszny, rozgrzewający krem z dyni. Idealny na chłodniejsze dni. Dodatek mleczka kokosowego nadaje mu orientalny charakter. Imbir, czosnek i chili mają cudowne właściwości rozgrzewające. Dynia, oprócz tego, że jest niskokaloryczna i lekkostrawna, działa łagodząco i regenerująco na przewód pokarmowy. Ja,…

          Czytaj dalej
        • DUTCH BABY

          Olga

            pieczony naleśnik, który podbija wszystkie serca Próbuję sobie przypomnieć dzień, w którym zrobiłam swoje pierwsze Dutch Baby, ale niestety pamięć płata mi figle. Obstawiam, że upiekłam ich już kilkaset, a duża część z tej pokaźnej sumy ujrzała światło Instagrama – wielu moich followersów kojarzy mnie właśnie z Dutch Baby. Po…

            Czytaj dalej
          • CHLEBEK DYNIOWY

            Olga

              z przyprawami korzennymi i czekoladą w pastylkach Przed Wami kolejny słodki, korzenny wypiek, który umila jesiennie dni. Tym razem z dynią i czekoladą. Do jego przygotowania najlepiej sprawdzi się dynia Hokkaido. Poza tym zaopatrzcie się w dobrą czekoladę – gorzką i białą. Ja do wypieków upodobałam sobie pastylki czekoladowe, które…

              Czytaj dalej
            • PUREE DYNIOWE

              Olga

                niezbędnik do ciast, kawy, placków, zup i sosów Sezon dyniowy w pełni! Jak co roku, dynię wykorzystuję na wiele sposobów – do ciast, placków, placuszków, zup i makaronu. Kiedy za oknem szaro, a w planie jest książka i koc, zabieram się za Pumpkin Spice Latte – wspaniały „jesienioumilacz”. O poranku,…

                Czytaj dalej
              1 10 11 12 13 14 19