z kremem cynamonowym rozpływającym się w ustach Oto idealny chlebek marchewkowy – mięciutki, wilgotny i bardzo korzenny. Oblany kremową polewą o smaku cynamonowym, która rozpływa się w ustach. Do tego gdzieniegdzie, przyjemnie chrupiący od orzechów. Jak dla mnie – ideał do jesiennej filiżanki herbaty. Robi się go błyskawicznie. Trzeba tylko uzbroić…
-
z dodatkiem mąki orkiszowej i skyru Wśród moich przepisów znajdziecie już jeden przepis na placki z jabłkami. Te są nieco inne – na mące orkiszowej pełnoziarnistej z dodatkiem roślinnego skyru o smaku waniliowym. Placki wychodzą mięciutkie i puszyste. Polecam zwłaszcza teraz – w szczycie sezonu jabłkowego. * * *
-
amerykańskie śniadanie, które wyskakuje z foremki Kolejny śniadaniowy hit prosto z amerykańskiej kuchni – Popovers. Skąd się wzięła ta nazwa? Z wyskakujących ponad formę naleśnikowych „babeczek” – pop over the tin. Ciasto jest bardzo podobne do tego na Dutch Baby. Największa różnica jest w formie – Popovers są mniejsze przez…
-
owsianka pieczona z obłędnym kremem Lotus Czy są tu jacyś fani słynnych belgijskich ciasteczek Lotus albo amatorzy karmelowo-korzennych smaków? Jeśli tak, to mam dla Was przepis na proste, szybkie i obłędne śniadanie, które wprawi Was w doskonały nastrój. Polecam szczególnie jesienią, kiedy za oknem szaro i deszczowo. Zaopatrzcie się w…
-
na skyrze, szybkie i pyszne śniadanie Placki z tartym jabłkiem to mój smak z dzieciństwa. Ich przygotowanie zawsze wydawało mi się czasochłonne. Nic bardziej mylnego. Postanowiłam zrobić je na śniadanie i przekonać się czy naprawdę zabierają aż tyle czasu. Zrobienie ciasta zajmuje 2 minuty, razem ze smażeniem około 10 minut.…
-
z płatkami owsianymi, borówkami i cytryną Oto zdrowsza wersja klasycznych muffin – z dodatkiem namoczonych płatków owsianych, mniejszą ilością mąki i cukrem kokosowym. Idealne na śniadanie czy jako przekąska. Zamknięte w szczelnym pojemniku nadają się do zjedzenia przez 2-3 dni. Wg mnie smakują lepiej następnego dnia. Upieczcie je sobie i…