• WEGE CHIŃSZCZYZNA

    Olga

      obiad gotowy w 15 minut Dzisiejsze danie to prawdziwa gratka dla fanów orientalnych smaków. Przepis jest naprawdę prosty i szybki – przygotowanie sosu zajmuje tyle czasu ile ugotowanie ryżu. Wszystko robi się w międzyczasie. Spróbujcie i przekonajcie się sami! * * *

      Czytaj dalej
    • OWSIANKA Z CHIA

      Olga

        z tartym jabłkiem i cynamonem Ciepła owsianka to jedno z moich ulubionych śniadań, zwłaszcza w okresie jesienno-zimowym. Poza tym, że jest smaczna, przyjemnie rozgrzewa i potrafi być naprawdę sycąca – ważne, żeby nie zabrakło w niej porcji zdrowych tłuszczów. W dzisiejszej propozycji znalazły się nasiona chia, masło orzechowe i orzechy…

        Czytaj dalej
      • DYNIOWE LENIWE

        Olga

          z masłem, cukrem i cynamonem Dyniowe leniwe czyli comfort food w jesiennym wydaniu. Mięciutkie kluseczki z dodatkiem puree dyniowego, polane roztopionym masłem i oprószone cukrem z cynamonem. Idealne na obiad lub podwieczorek. Są naprawdę leniwe – przygotujcie tylko wcześniej puree z dyni (przepis znajdziecie tutaj). Już od samego patrzenia trudno…

          Czytaj dalej
        • TOSTY FRANCUSKIE

          Olga

            pomarańczowe ze śliwkami i jogurtem Tosty francuskie w pomarańczowej odsłonie – moczone w mleku, jajkach, świeżo wyciśniętym soku pomarańczowym z dodatkiem skórki startej z pomarańczy. Są tak aromatyczne, że możecie je podać z samym cukrem pudrem. Wyśmienicie smakują w towarzystwie śliwek duszonych z cynamonem (przepis znajdziecie tutaj) i jogurtu greckiego.…

            Czytaj dalej
          • GRANOLA CZEKOLADOWA

            Olga

              z solą i gorzką czekoladą Super prosta i pyszna granola czekoladowa z dodatkiem soli morskiej i gorzkiej czekolady. Wystarczy połączyć wszystkie składniki i wstawić do piekarnika. Prościej się nie da! Ze specjalną dedykacją dla wszystkich miłośników czekolady. * * *

              Czytaj dalej
            • ŚLIWKI DUSZONE

              Olga

                z masłem, miodem i cynamonem Śliwki duszone to mój ulubiony dodatek do słodkich śniadań w okresie jesiennym. Ich przygotowanie zajmuje zaledwie 10 minut. Idealnie komponują się z owsiankami, placuszkami, omletami. Lubię je łączyć z jogurtem greckim i granolą, najlepiej domową czekoladową (przepis znajdziecie tutaj). A z czym Wy je podacie?…

                Czytaj dalej
              1 5 6 7 8 9 19